Καμίνι όλη η χώρα: Που "χτυπάει" 47άρια...

0


 Σήμερα το θερμόμετρο έδειξε 47 βαθμούς  στην Αθήνα, στην περιοχή των δικαστηρίων στην Ευελπίδων!

Σύμφωνα με τα... προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται το Σάββατο 31/07 και την Κυριακή 01/08, ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για το Σάββατο 31/07 με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.

Παράλληλα, καθώς το κύμα καύσωνα επιμένει, ιδιαίτερα θερμά καθίστανται τα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υλικών όσο και λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας.

Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος δυσφορίας, προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες για τους κατοίκους.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες για την Κυριακή 01/08, με τη θερμοκρασία εντός του αστικού ιστού της Αθήνας να διατηρείται στα επίπεδα των 30-32 βαθμών Κελσίου.

Καλλιάνος: Ένας από τους πιο ισχυρούς καύσωνες των τελευταίων 40 ετών

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς καύσωνες των τελευταίων 40 ετών. Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη την Δευτέρα, ενώ την Τρίτη αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει του 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας θα επιμείνει για αρκετές ημέρες, καθώς οι πολύ αυξημένες θερμοκρασίες θα κρατήσουν μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν χθες σε ολόκληρη τη χώρα, συνεχίζονται και σήμερα με την ίδια ένταση. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος, χθες έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 107 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 43,3 βαθμοί Κελσίου, στην Πλατανούλια Λάρισας.

Ακολούθησαν η Σπάρτη με 43,2 βαθμούς Κελσίου, το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας με 43,1 βαθμούς, η Λάρισα με 42,9 βαθμούς Κελσίου, τα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,8 βαθμούς Κελσίου όπως και το Κρανίδι, με 42,7 η Μακρακώμη Φθιώτιδας και η Καλαμπάκα με 42,5 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)