Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls 2015

Η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το αν η κυβέρνηση «θα εξετάσει πώς φθάσαμε στα capital controls τον Ιούνιο του 2015».

Η Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά τις εργασίες της τον Οκτώβριο, μέχρι τότε υπάρχουν άλλα θέματα, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας...

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη

Σε σχέση με τις απαντήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευση για τα capital controls, ο κ. Πέτσας είπε: «Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι ήταν στις προθέσεις της να άρει τα capital controls. Στο παρελθόν το είχαν αναγγείλει αλλά δεν το εφάρμοζαν. Με τη χθεσινή δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η άρση των capital controls δεν έγινε νωρίτερα γιατί υπήρχε αβεβαιότητα, την οποία συντηρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση με τις ενέργειές της. Τώρα όλοι ξέρουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Ο κ. Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι διεθνώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται και υπάρχουν και χώρες της ΕΕ που εμφανίζουν ύφεση, αυτό θα μας επηρεάσει μέσω του εξωτερικού εμπορίου και του τουρισμού. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να αποτελέσει την αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων ετών».