Καταγγελία: Στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, χρειάζεσαι άδεια από τα ΜΑΤ για να πας στο χωράφι σου

Αυτή την καταγγελία κάνει κάτοικος από τη Λευκίμμη με ανάρτησή του στο facebook.
Όπως αναφέρει ο ίδιος:...

Ξέρετε τι συμβαίνει σε ένα χωριό της Ελλάδας; Ξέρετε τι συμβαίνει στη Λευκίμμη της Κέρκυρας; Φυσικά και δεν το ξέρετε γιατί τα ΜΜΕ πνίγουν το ζήτημα . Ένα ολόκληρο χωριό είναι περικυκλωμένο από 500 άνδρες των ΜΑΤ. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κάτοικοι αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ δίπλα στο χωριό τους. Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που αναρτώ. Κανείς δεν μπορεί να πάει στο χωράφι του ,να ποτίσει τις ντοματιές και να ταισει τις κότες του αν δεν έχει άδεια από την αστυνομία. Ενημερωθείτε, σε ένα χωριό της πατρίδας μας έχει καταληθεί η Δημοκρατία.
Υπεύθυνη δήλωση για να πας στο χωράφι σου
Στην Κέρκυρα βρίσκονται 13 διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη της ΟΠΚΕ, οι οποίοι μαζί με την αστυνομική δύναμη του νησιού, εδώ και μέρες “προστατεύουν” τη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.
Τις προηγούμενες μέρες έχουν προηγηθεί εκτεταμμένα επεισόδια και αρκετές συλλήψεις κατοίκων, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ σε απόσταση 500 μέτρων από σπίτια, στο κέντρο 10 οικισμών και πάνω σε γη που έχει χαρακτηριστεί υψηλής παραγωγικότητας.
Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, η παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ ο δρόμος για τον ΧΥΤΑ που οδηγεί και σε χωράφια, είναι αποκλεισμένος.
Τέτοια επεισόδια, δε συμβαίνουν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο νησί. Το 2008, μια 44χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών υπέκυψε στα τραύματά της, όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αρχίσει να χτυπούν αδιάκριτα κατοίκους του χωριού. Και τότε οι κάτοικοι, αντιδρούσαν στη μετατροπή της περιοχής τους σε χωματερή.
Δέκα χρόνια μετά, φαίνεται πως το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και η αστυνομική αυθαιρεσία συνεχίζει ανενόχλητη.