Όλοι μαζί μπορούμε μεθαύριο να δώσουμε λεφτά σε κανάλι εφοπλιστή, για να τα δώσει σε πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας

Την υγιή επιχειρηματικότητα στα καλύτερά της θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τετάρτη 4 Ιουλίου, αφού το τηλεοπτικό κανάλι ενός εφοπλιστή θα διοργανώσει συναυλία, προκειμένου να μαζέψει λεφτά από όσους πάνε και να κάνει φιλανθρωπίες.

Η συγκεκριμένη, είναι η τρίτη μεγάλη συναυλία που οργανώνει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, που ανήκει στον εφοπλιστή Αλαφούζο...
Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες συναυλίες το 2016 και το 2017, με την τελευταία να παρουσιάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Μερίδα της πλέμπας, έχει σπεύσει ήδη να στάξει της χολή της, υποστηρίζοντας με ευφυολογήματα, πως αν το εφοπλιστικό κανάλι ήθελε να βοηθήσει τους φτωχούς, θα μπορούσε ίσως να αρχίσει να υποστηρίζει τη φορολογία των Ελλήνων εφοπλιστών, ανάμεσά τους και του ιδιοκτήτη του.

Στηρίζονται, πάνω στο αληθές μεν, λαϊκίστικο δε επιχείρημα, πως για τους εφοπλιστές έχουν προβλεφθεί 56 διαφορετικά είδη φοροαπαλλαγών, με το εφοπλιστικό κεφάλαιο να μη φορολογείται. Ενδεικτικό της κατάστασης αναφέρουν, είναι η υπογραφή συμβολαίου ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και την Ένωση Εφοπλιστών, που αφορά την “εθελοντική φορολόγηση”.

Λένε μάλιστα, πως μέσα στα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, ο ελληνικός στόλος (δηλαδή ο στόλος που ανήκει σε Έλληνες εφοπλιστές, όχι στην Ελλάδα), διπλασιάστηκε σε μεταφορική δυναμικότητα.

Τα λεφτά μάλιστα που δαπάνησε το εφοπλιστικό κεφάλαιο για την αγορά νεότευκτων πλοίων, υποστηρίζουν πως φτάνουν τα 80 δισ. δολάρια. Ποσό το οποίο συμπτωματικά είναι ίσο με αυτό που ζήτησε η Ελλάδα να δανειστεί, από τις χώρες του Ευρώ στο πρώτο μνημόνιο. Όχι ότι έχει κάποια σχέση το ένα με το άλλο, αλλά έτσι για να αντιλαμβανόμαστε τα μεγέθη.

Μάλιστα, πάνε και ξεσκαλίζουν από το παρελθόν γεγονότα, λέγοντας πως ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, έχει καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκισης με αναστολή το 2001, γιατί είχε παραβιάσει τις προθεσμίες καταβολής χρεών του προς το Δημόσιο, ύψους 2,3 περίπου δισεκατομμυρίων δραχμών.

Τη συναυλία δεν είχε ακόμα την ευκαιρία να σχολιάσει, προβεβλημένο στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού, που παλιότερα μας ενημέρωνε πως οι φτωχοί, το μόνο που θέλουν είναι επιδόματα και να κάθονται όλη μέρα να τον “κουδουνάνε”:


Εμείς, καταδικάζουμε όλες αυτές τις φωνές του υπαρκτού σταλινισμού, που πολεμάνε και φθονούν τους πετυχημένους, οι οποίοι καταφέρνουν να κάνουν φιλανθρωπίες με λεφτά άλλων.