Σκοτεινά σενάρια εξετάζει η Αστυνομία στο θάνατο του πάμπλουτου ζεύγους Σέρμαν

Σκοτεινή τροπή ενδέχεται να παίρνει ο μυστήριος θάνατος του καναδού δισεκατομμυριούχου Μπάρι Σέρμαν και της συζύγου του Χάνεϊ, που βρέθηκαν νεκροί στην έπαυλη του στο Τορόντο την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του καναδικού Τύπου, η καναδική Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο 75χρονος...
Σέρμαν να δολοφόνησε τη σύζυγό του και στη συνέχεια να αυτοκτόνησε.

Οι εφημερίδες Globe and Mail και Toronto Sun, επικαλούμενες αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι τα πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα σε ένα κιγκλίδωμα, στην άκρη της πισίνας, στο υπόγειο του σπιτιού. Σύμφωνα με την Toronto Sun δεν έχει βρεθεί μέσα στο σπίτι κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τυχόν αυτοκτονία.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πως θεωρεί «ύποπτους» τους θανάτους και δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Ο διευθυντής της Αστυνομίας του Τορόντο, Ντέιβιντ Χόπκινσον, είπε ότι οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε κάποιο συμπέρασμα για την αιτία και τον τρόπο θανάτου του ζεύγους. «Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σενάρια. Δεν αποκλείουμε κανένα», προσέθεσε.

Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας Apotex, την οποία ίδρυσε ο Σέρμαν, απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. «Όπως φαντάζεστε, είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους», είπε ο Τζόρνταν Μπέρμαν. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Σέρμαν σε πρόσφατες δικαστικές διαμάχες του δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Ο θάνατος του Σέρμαν και της συζύγου του προκάλεσε σοκ στην πολιτική και επιχειρηματική ελίτ του Καναδά. Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Ο Μπάρι Σέρμαν, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ήταν ένας από τους βασικούς δωρητές του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος.

Τα τελευταία χρόνια είχε εμπλακεί σε αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες. Σε μία από αυτές, που συνεχιζόταν εδώ και μια δεκαετία, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με ξαδέλφια του που ζητούσαν να αποζημιωθούν υποστηρίζοντας ότι τους απέκλεισε από την εταιρεία την οποία ίδρυσε το 1974.

Οι Σέρμαν είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά και ήταν γνωστοί για το φιλανθρωπικό έργο τους καθώς έκαναν σημαντικές δωρεές σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και εβραϊκά ιδρύματα. Η Χάνεϊ Σέρμαν ήταν στο διοικητικό συμβούλιο πολλών νοσοκομείων, φιλανθρωπικών και εβραϊκών ιδρυμάτων. Είχε μεταναστεύσει στον Καναδά όταν ήταν ακόμη παιδί, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη μετεγκατάσταση Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα.

Πηγή: skai.gr