Οι τζιχαντιστές οργανώνουν αιμοτοκύλισμα στη Μοσούλη! Αέρια μουστάρδας, βόμβες και 1 εκατ. πολίτες για ανθρώπινες ασπίδες

Είναι το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται για λουτρό αίματος προκειμένου να μη χάσουν τη Μοσούλη. Μια τεράστια δύναμη στρατευμάτων πλησιάζει στο τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, τη Μοσούλη, όπου περιμένουν 6.000 μαχητές. Η συμμαχία υπό αμερικανική ηγεσία βομβαρδίζει την περιοχή...
, ενώ ο ιρακινός στρατός ανακαταλαμβάνει τα γύρω χωριά.
H τρομοκρατική ομάδα έχει ξεκινήσει να βομβαρδίζει την περιοχή και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αέρια μουστάρδας και να μετατρέψει τους 1.000.000 κατοίκους σε ανθρώπινες ασπίδες. Στο μεταξύ διοικητές του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη με τις συζύγους τους, αφήνοντας πίσω τους φανατικούς στρατιώτες.

Οι Αμερικανοί φοβούνται πως η μάχη θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες, ενώ ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες θα μπορούσαν να βρεθούν σε διασταυρούμενα πυρά. Διακινδυνεύοντας να εκτελεστεί επειδή μιλά με τον έξω κόσμο, ένας άντρας αποκαλύπτει ότι τα δύο τελευταία χρόνια προσεύχεται να τελειώσει η κυριαρχία του Ισλαμικού Κράτους στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

"Το Ισλαμικό Κράτος αναγκάζει τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις γειτονιές τους και να μετακινηθούν πιο βαθιά μέσα στην πόλη", σημείωσε, προειδοποιώντας πως το σύνολο του πληθυσμού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινη ασπίδα. "Ξέρεις τι; Δεν με νοιάζει πια. Απλά θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτούς τους τρομοκράτες μια για πάντα".

Μέσα στις επόμενες μέρες η Μοσούλη θα ζήσει τη μεγαλύτερη μάχη του κόσμου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους μέχρι σήμερα, καθώς περισσότερα από 30.000 ιρακινά στρατεύματα, που υποστηρίζονται από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις από αέρος, προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από το κεντρικό οχυρό τους. Μήνες αιματοβαμμένων μαχών βρίσκονται μπροστά μας, πιθανώς μετατρέποντας την αρχαία πόλη σε ένα είδος αραβικού Στάλιγκραντ.