Στο έλεος του Θεού...

Ανεξάρτητα από τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά και στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης, όποιος στην Ελλάδα δεν βλέπει ότι η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή, απλά εθελοτυφλεί ή παίζει το παιχνίδι του Τσίπρα.

Η χώρα σέρνεται, η…
ανάπτυξη δεν έρχεται εκτός από τα απανωτά κανόνια, που είναι το σημάδι του Αλέξη στη χώρα, οι επιχειρήσεις είναι σε κατάσταση διάλυσης, η στάση πληρωμών γενικεύεται και η κυβέρνηση παίζει με διάφορα παιχνίδια. Από τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του Τσίπρα για το Brexit, μέχρι τα σενάρια για τον εκλογικό νόμο.

Είναι πράγματι τραγικό για την Ελλάδα, και το έχουμε τονίσει ουκ ολίγες φορές, να έχει σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή μια τόσο ανίκανη και ταυτόχρονα επικίνδυνη κυβέρνηση. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το σημαντικότερο είναι εκείνο που γράψαμε πριν από μερικές ημέρες για τους διαχειριστές του χάους. Ακόμη και ο Κυριάκος να γίνει πρωθυπουργός το φθινόπωρο, η ουσία είναι πώς θα κυβερνήσει, πώς θα επαναφέρει μια οικονομία που βρίσκεται στα τελευταία της και ζει με μηχανική υποστήριξη. Ούτε ο Μαρινόπουλος, ούτε το Ledra Hotel ούτε η Ηλεκτρονική Αθηνών είναι τυχαία λουκέτα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα, θα μείνουν άνεργοι χιλιάδες άλλοι, θα χρεοκοπήσουν επιχειρήσεις και η οικονομία θα βρεθεί ξανά σε δύσκολη θέση και με τον κόφτη σε πλήρη ενεργοποίηση. Η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας είναι ξεκάθαρη και δεν μπορεί να κάνει πίσω η Ελλάδα. Αν κάνει, τότε θα έχει την τύχη της Βρετανίας και θα είναι πολύ πιο επώδυνο το διαζύγιο με την Ευρώπη.

Πώς λοιπόν θα τα αντιμετωπίσει αυτά οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει τώρα ή σε μερικούς μήνες; Ο κόσμος είναι φανερό ότι ζητά μια μεγάλη αλλαγή, μια ανατροπή που θα δώσει σημάδια επανεκκίνησης της χώρας. Αν αυτό γίνει με εκλογές και νέα κυβέρνηση ή με νέο σχήμα από την παρούσα Βουλή θα το δούμε σύντομα. Πάντως, φαίνεται ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η Ελλάδα είναι ξανά ένα βήμα από το χάος αλλά αυτή τη φορά με τον κόσμο πιο εξοργισμένο από ποτέ. Θα γίνουν επικίνδυνα τα πράγματα αν το πολιτικό σύστημα, τα παρόντα κόμματα αλλά και όσοι είναι σε… εφεδρεία, δεν πάρουν αποφάσεις για το τι πατρίδα θέλουν τα παιδιά τους. Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στη νοοτροπία. Όμως, δεν μπορεί να βλέπουμε όλοι τον γκρεμό και να εθελοτυφλούμε. Κάτι πρέπει να κάνει και η ΝΔ που φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι τώρα κυβέρνηση και τα άλλα μικρά σοβαρά κόμματα. Είναι η τελευταία ευκαιρία προτού να είναι αργά.

Σε μια Ευρώπη που αλλάζει δραματικά, με τους Τούρκους να παίζουν νέα παιχνίδια αλλά και να σπαράσσονται από την τρομοκρατία και να εξάγουν το φόβο τους στο Αιγαίο, με το μεταναστευτικό να είναι σε επικίνδυνη καμπή, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αδύναμη. Διότι εκτός από μια οικονομική καταστροφή ελλοχεύουν και σοβαροί εθνικοί κίνδυνοι. Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αντέξει.

antinews.gr