Καταλαμβάνουν το Κράτος, θα εγκαταλείψουν την Εξουσία

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Το σχέδιο είναι πλέον σαφές: Η Κυβέρνηση αυτή δεν αντέχει.

Λυγίζει κάτω από το βάρος των σοβαρών κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων που η ίδια συσσώρευσε τους τελευταίους 10 μήνες....

Τώρα απλώς διαπιστώνει την αδυναμία διαχείρισής τους. Προσφυγικό, Οικονομικό, Κοινωνικό, Εθνικά προβλήματα.

Ο Πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί να μοιραστεί το αυτό το βάρος, με τα υπόλοιπα –περισσότερο υπεύθυνα- κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης και να σχηματίσει μια Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης.

Πριν από το σχηματισμό αυτής της νέας Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταλάβει την εξουσία.

Οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου σήμερα, θέλουν να ελέγχουν τον διοικητικό μηχανισμό της χώρας ώστε να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στρατηγικό πλεονέκτημα όταν θα μοιραστούν το βάρος της ευθύνης με τους υπολοίπους .

Η επιχείρηση κατάληψης του Κράτους, ξεκίνησε φυσικά με την τοποθέτηση φίλων, συγγενών και αγαπητικών, σε όλους τους κρατικά ελεγχόμενους οργανισμούς. Δεν ήταν όμως αρκετό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ελέγξει πλήρως το Κράτος γι’ αυτό επιτέθηκε αμέσως και στις λεγόμενες Ανεξάρτητες Αρχές.

Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν ο πιο εύκολος στόχος και η εκπαραθύρωσή του γρήγορη.
Μετά επιχειρήθηκε η ανατροπή της Κ. Σαββαίδου από την Γενική Γραμματεία Εσόδων και ακολούθησε η διοίκηση του ΕΣΡ της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Τελευταίο κρούσμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η «παραίτηση» του Κ. Μποτόπουλου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ακριβώς κατά την περίοδο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που είναι το σημαντικότερο στοίχημα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται.

Βιάζεται να ολοκληρώσει την αλλαγή των διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών για να ελέγχει το Κράτος όταν θα μοιραστεί την Εξουσία.

Είναι προφανές ότι οι «θεσμοί» θα αντιδράσουν.

Θα επιχειρήσουν τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να υπάρξει ένας αξιόπιστος διεθνής διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί ο ικανότερος και όχι ο κομματικά πρόθυμος.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από νωρίς προειδοποίησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι αν τολμήσει να αγγίξει τον Γιάννη Στουρνάρα από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, πριν την κανονική λήξη της θητείας του, η εμπιστοσύνη της Φραγκφούρτης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα εκλείψει με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γι’ αυτό και ξαφνικά σιώπησαν τα κομματικά φερέφωνα που κατά καιρούς λοιδορούσαν τη Διοίκηση της Κεντρικής μας Τράπεζας, με προφανή στόχο την αντικατάστασή της.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην Ελληνική πολιτική ζωή είναι η έλλειψη ικανής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας αγωνίζεται χωρίς αντίπαλο κι όμως θα τερματίσει δεύτερος.

Η χώρα όμως δεν θα αποκτήσει ηγεσία…