Πλατινί: «Τα λεφτά του Μπλάτερ ήταν για δουλειά που έκανα για τη FIFA»

Σαν βόμβα έσκασε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση της ανάμιξης του Μισέλ Πλατινί στο θέμα του πρώην πλέον προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά.

Ανάμεσα σε άλλα...
, εξετάζονται στοιχεία για συναλλαγή του Μπλάτερ με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί που αφορά πληρωμή 1,8 εκατ. ευρώ και καθιστά τον πρώην πρόεδρο της FIFA, ύποπτο για «απιστία σε υπόθεση πληρωμής».

Ο Μισέλ Πλατινί, που έχει βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, εξήγησε ότι η συγκεκριμένη αμοιβή αφορούσε δουλειά που είχε κάνει για την Παγκόσμιο Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τόνισε ότι ήδη έχει θέσει τα στοιχεία στη διάθεση των Αρχών.

Αναλυτικά η δήλωση Πλατινί:

«Σε σχέση με την πληρωμή, θα ήθελα να πω ότι αυτή η αμοιβή αφορά σε δουλειά που έκανα για τη FIFA και είμαι χαρούμενος που ξεκαθάρισα τα συγκεκριμένα ερωτήματα με τις Αρχές. Οι Ελβετικές Αρχές με ρώτησαν για κάποια ζητήματα που σχετίζονται με την έρευνα για τη FIFA που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντα ήμουν ανοιχτός στους επίσημους οργανισμούς και τις Αρχές. Το έκανα σαφές λοιπόν και στις ελβετικές ότι απ’ τη στιγμή που έχω ζήσει στη χώρα θα είμαι διαθέσιμος να μιλήσω μαζί τους κάθε στιγμή και να διευκρινίσω κάθε θέμα που σχετίζεται με τις συγκεκριμένες έρευνες».