Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Να περιφρουρηθεί η ενότητα και να πάμε άμεσα σε συνέδριο

Στη σημασία της περιφρούρησης της ενότητας του κόμματος στάθηκε για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17:30, στα γραφεία της Κουμουνδούρου....


«Τώρα είναι η ώρα για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες. Αυτές οι στιγμές απαιτούν συνεδριακές διαδικασίες, όπως προβλέπει το καταστατικό. Πρέπει πάνω απ’ όλα να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά τα αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση (χαμηλότοκο δάνειο 85 δις για 3 χρόνια, δέσμευση για απομείωση του χρέους, μείωση των μελλοντικών πρωτογενών πλεονασμάτων, 35 δις αναπτυξιακό πακέτο), όπως  επίσης και τα λάθη που κάναμε».

Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Υπάρχουν περιθώρια στη διαπραγμάτευση, που πρέπει να εξαντληθούν ώστε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη: εργασιακά, σταδιακή εφαρμογή αγροτικών μέτρων, ισοδύναμα στο ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις».