Αρμαγεδδών τελικά δεν μας προέκυψε, εναλλακτική έχουμε;

Κάποιοι περίμεναν με ενθουσιασμό την κατάρρευση του παγκόσμιο οικονομικού γίγνεσθαι και κυρίως του μισητού ευρώ, λόγω της μεγαλειώδους απόφασης της πάνσοφης ελληνικής κυβέρνησης να προκηρύξει δημοψήφισμα. Οι αγορές όμως, αγνοώντας προκλητικά, για μια ακόμα φορά τα ελληνικά νταούλια και τους ζουρνάδες, αντέδρασαν με περίσκεψη....

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Και ναι μεν υπήρξε μικρή πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια, η οποία περιορίστηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αλλά το ευρώ όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά ανέβηκε, κατά 1,335, έναντι του δολαρίου, την ώρα που ορισμένοι στην Αθήνα μιλούσαν για «κατάρρευση» του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Η θεωρία παιγνίων που εξακολουθεί να εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, δεν δείχνει να έχει προοπτικές επιτυχίας, διότι απλά, η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει, εδώ και καιρό το όποιο ειδικό βάρος της είχε δώσει η εκλογική της επιτυχία, της 25ης Ιανουαρίου. Αντιστοίχως, καταφανώς δεν πρόκειται να έχουν επιτυχία οι διπλωματικές απειλές περί βέτο, στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, ή τα άλλα φαιδρά περί Σαμουήλ, Κούγκι και ταχυδρομικής αποστολής τζιχανστιστών, απανταχού της Γης.

Στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένο τις κλειστές πόρτες που βρήκε η ελληνική κυβέρνηση στις λοιπές πορτοκαλιές, που για την ώρα δεν έχουν πορτοκάλια, το ισοζύγιο ισχύος είναι συντριπτικά εναντίον της Ελλάδας.

Εκτός αν όντως η κυβέρνηση συμμερίζεται τις απόψεις του θερμόαιμου υπουργού μας και ακολουθήσει τη στρατηγική του Σαμψών, καταστρέφοντας, όμως, πρώτα την ίδια την Ελλάδα, για ένα εντελώς αμφίβολο, αν όχι εξ ορισμού αμελητέο για τους «αλλοφύλους», αποτέλεσμα.


defence-point.gr