Δώστε την ευκαιρία σε νέους και άνεργους να αντικαταστήσουν τα μέλη του ΕΣΡ

ΣΧΟΛΙΟ του typologies.gr που μας βρίσκει σύμφωνους.Υπάρχουν τόσοι άνεργοι  με διάθεση και ταλέντο(αυτό δυστυχώς είναι και το "αμάρτημα" τους...)

Μαθαίνουμε πως στην κυβέρνηση και στην προεδρία της Βουλής ετοιμάζονται να χαθούν ξανά στη μετάφραση και στην περίπτωση της αντικατάστασης των μελών του ΕΣΡ.... Υπάρχει η ανησυχία πως είναι πολύ δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας επί των προτεινόμενων προσώπων καθώς το Σύνταγμα ζητάει πλειοψηφία 4/5 στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και θεωρείται δεδομένη η άρνηση από συγκεκριμένα κόμματα. Έτσι, σκέφτονται διαφόρων ειδών νομικά τεχνάσματα που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα και να υπονομεύσουν άμεσα το σχέδιο της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κι αυτό γιατί το ΕΣΡ, κατά το Σύνταγμα, χορηγεί τις άδειες και φυσικά πρέπει να διαθέτει νόμιμη συγκρότηση.

Η λύση είναι κατά τη γνώμη μας η εξής. Η πρόεδρος της Βουλής να υπερβεί τις προτάσεις των κομμάτων και να προβεί σε ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, με συγκεκριμένες προυποθέσεις και χαρακτηριστικά. Να απευθυνθεί στους νέους επιστήμονες, δημοσιογράφους που είναι άνεργοι αλλά έχουν την γνώση και την εμπειρία τους κοινωνιολόγους, τους νομικούς και τους επικοινωνιολόγους και να ξεφύγει από τη λογική που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη στο ΕΣΡ. Οι νέοι επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, να κληθούν να υποστηρίξουν τη χώρα τους, σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μόλις 40 ετών και είχε την ευκαιρία να γίνει Πρωθυπουργός, ο συνομληλικός του Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Βουλής. Ας έχουν την ίδια ευκαιρία και οι άλλοι σαραντάρηδες.

Εκτός, κι αν θέλουν μόνο τους δικούς τους, οπότε, είναι αναπόφευκτη η διαφωνία.