Αρμενίζοντας Στραβά στον Στρεβλό Ευρωγιαλό


Γράφει ο Κώστας Χρονόπουλος


Αγωνία ως προς το τι μέλλει γενέσθαι.
Τι, άραγε, τέξεται η επιούσα;
Επί της ουσίας, θα διασφαλίσουμε τον άρτο ημών τον επιούσιον, ή θα μας δίνουν μπαγιάτικη ΕΥΡΩΜΠΟΜΠΟΤΑ (κατοχικού τύπου) με επίπαση (=πασπάλισμα) αρΓνούσιων εταιρικών βερμπαλισμών και παρηγορητικών ευχολογίων;
Θα δείξει αλληλεγγύη, μεγαθυμία ο μεγάλος Ευρωπαίος αδελφός/ αδελφή προς τον άσωτο υιό Νεοέλληνα ο οποίος (ξ)έφυγε από το Αρχαιοελληνικό μέτρο άριστο, και ξόδευε αλόγιστα δανεικά, με προτροπή / εκμαυλισμό των διαφθοροδιαπλεκόμενων αχρείων ταγών του;
Ανερμάτιστα, ανεύθυνα, χωρίς πλάνο, πλανεροί λαοπλάνοι εξουσιαστές πλάνεψαν και δημιούργησαν πλαναισθησία σε έναν ευεπίφορο στην καλοπέραση λαό και τον οδήγησαν σε έναν τρυφηλό βίο.
Έγραφα, και έλεγα, πρίν περίπου δέκα χρόνια, πως κάποτε το ....γκαρσόνι θα μας φέρει τον λογαριασμό. Με .........
έγραψαν κανονικά.
Καλώς η παρούσα (Συγ) κυβέρνηση επιζητεί έναν "έντιμο Συμβιβασμό".
Κάλλιστα παίζει τον Γεωπολιτικό και Γεωστρατηγικό "Άσο" που διαθέτουμε. (Σ.Σ κάκιστα δεν έπαιξαν το χαρτί αυτό, όλοι οι προηγούμενοι). Αλλά οφείλει να συνυπολογίσει τη δεινή θέση στην οποία (με τεράστια συνευθύνη μας) βρισκόμαστε.
Δυστυχώς  δεν διαπραγματευόμαστε από θέσεως ισχύος.
Εξάλλου έχουμε, ως χώρα, υπογράψει συμφωνίες που πρέπει να τηρηθούν.
Η εκτίμησή μου είναι πως - τελικά - θα επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, επειδή αυτό εξυπηρετεί και τους τρείς: Ε.Ε, Ελλάδα, ΗΠΑ.
Έχω έναν ενδοιασμό ως προς το πόσο "έντιμος" θα είναι. Πολύ, λίγο, λιγοπολύ;
(Ή πόσο ανέντιμος θα είναι ο συμβιβασμός;)
Ίσως θυμίσει το γνωστό ολίγον έγκυος (πάντως ουδείς εγγυάται την εντιμότητα της εγκυμοσύνης). Αν θέλετε, ίσως θυμίσει το γνωστό:" Ολίγον έγκυος".
Ουδείς (μας) εγγυάται την εντιμότητα της .... εγκυμοσύνης.
Κοινοτοπίες τινές:
- Ήδη βιώνουμε μια ύπουλη, διαλυτική εσωτερική υποτίμηση.
- Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα /δραχμή και να κάνουμε καθαρή, ντόμπρα, έντιμη, δική μας νομισματική υποτίμηση.
- Χάσαμε όμως πολύτιμο χρόνο, λόγω αφροσύνης, ανεπάρκειας, δειλίας των κρατούντων οι οποίοι δεν το τόλμησαν.
Διευκρινίζω: Όχι ότι πιστεύω ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.
Αλλά θέλω να επισημάνω το εξής:
Αν το κάναμε τότε πριν 5-6 χρόνια - θα είχε νόημα. Και - κυρίως - θα είχαμε τώρα μπεί σε μια διαφορετική πορεία ανάκαμψης (Μετά από τα πρώτα 2-3 δύσκολα χρόνια).  
Τώρα είναι πολύ αργά και πιο επώδυνο.



   -Ο περίγυρός μας (ανα) φλέγεται εφιαλτικά.
- Το τσουνάμι των (λαθρο) μεταναστών και των προσφύγων, καθώς και ο φόβος του εποικισμού από το μουσουλμανικό υπεργεννητικό στοιχείο τρομάζει.
- Η ... νέας γενιάς "Πυρηνική  Βόμβα" (όπως την έχω αποκαλέσει) το:
Δ η μ ο γ ρ α φ ι κ ό, θα καταστρέψει Ελλάδα και Ε.Ε
Εξαιτίας δύο βασικών λόγων ενός:
1. Εσωτερικού: Υπογεννητικότητα
2. Εξωτερικού: Σταδιακή (αρχικά) πληθυσμιακή αλλοίωση και (τελικά) εποικισμός από ξένους.
(Σημ. Ας συνέλθουμε όλοι μας: πολιτικοί, πολίτες, ΜΜΕ, χαβαλετζήδες. Είναι γελοίο - όσο και αν είναι γραφικό και προσφέρεται - να ασχολούμαστε με τον αν .... "λιάζονται" ή όχι, με ή χωρίς ... αντιηλιακό και ξαπλώστρες στην πλ. Ομονοίας οι αλλοδαποί !
Πρέπει όλοι μας να σοβαρευτούμε. Η πολύ κρίσιμη κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με εξυπνακισμούς και με ..... η λ ι θ ι ό λ ο υ σ τ ε ς   π ρ ο σ ε γ γ ί σ ε ι ς ΚΑΝΑΠΕΔΟΧΑΒΑΛΕΔΩΝ ).


Πιθανώς θα  καταλήξουμε σε  μια  "Ειδική Συμφωνία/Σχέση". Με νόμισμα το ευρώ       ( εκτός και αν επιλεγεί η ..... ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ).


Σ.Σ Μεταξύ μας μηδαμινή σημασία έχει με το τι είδους, ή ονοματολογίας νόμισμα συνεχίζει κάποιος  να πεινά  και να εξαθλιώνεται).


Αναγκαίες προϋποθέσεις /συνθήκες επιβίωσης:
Ι. Ε π ε ν δ ύ σ ε ι ς
ΙΙ. Έλεγχος τιμών. Συγκράτηση ή και μείωσή τους. Πάταξη:
    Λαθρεμπορίου, Καρτέλ, Μεσαζόντων, Υπερκερδών Τραπεζών, περιορισμό σπαταλών αδηφάγου προβληματικού Κράτους, μείωση συντελεστών ΦΠΑ, σύγχρονο φορολογικό σύστημα.





Υ.Γ Επιθύμιο: Οι ΕΥΡΩΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ (εκείνοι και εμείς) καλούνται να πάρουν επιτέλους ορθολογικές αποφάσεις.
       Διαφορετικά ας το κλείσουν το -ήδη Ηθικά, Αξιακά, Πολιτικά, Οικονομικά, Διπλωματικά, Συνεταιρικά - καταχρεωμένο ΕΥΡΩΜΑΓΑΖΙ.