"Καρφιά" Πανούση για Παρασκευόπουλο! Ξεμπρόστιασε αστυνομικούς που προστάτευαν βουλευτές

`Καρφιά` Πανούση για Παρασκευόπουλο! Ξεμπρόστιασε αστυνομικούς που προστάτευαν βουλευτέςΓια τη δήλωση που έκανε για τον πατέρα της Άννυ, τις πρώτες 100 μέρες στο υπουργείο και τις αλλαγές στις τάξεις της Αστυνομίας, μίλησε ο Γιάννης Πανούσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, χωρίς να λείψουν τα "καρφιά" για τον Νίκο Παρασκευόπουλο...

Όσον αφορά στο Βούλγαρο πατέρα της Άννυ, είπε ότι "εγώ έκανα δήλωση ως επιστήμονας και τελικά βρέθηκα να με λιντσάρουν. Μάλιστα αυτή η δήλωσή μου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και αποφασίστηκε τεικά η μεταγωγή του στην Κέρκυρα σε ειδικό κελί. Έπεσαν όλοι να με λιντσάρουν. Για τους 2 σφαγμένους κρατούμενους στον Κορυδαλλό παραιτήθηκε κανείς; Ποιος ελέγχει τις φυλακές; Πού είναι η πολιτεία όταν σαπίζουν άνθρωποι στις φυλακές; 20 χρόνια απομόνωση είναι σωφρονισμός;".

Και συνέχισε: "Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, έχω κόντρα. Αυτή θα τελειώσει γιατί έχω δίπλα μου την κοινωνία, την επιστήμη, τη λογική και τον πρωθυπουργό. Τις πρώτες 100 μέρες στο υπουργείο, σχεδιάσαμε την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ, τα αρχεία της ΕΛΑΣ που άνοιξαν και αποτελούν ιστορικό δεδομένο και τη δημιουργία του γραφείου αυθαιρεσίας.

Και θα ανοιχτούμε στην κοινωνία. Τη Δευτέρα θα πάμε σε δύσκολες περιοχές, αρχικά στο Μενίδι και έπειτα στη Μάνδρα. Θα τις περπατήσουμε και θα μιλήσουμε με τον κόσμο. Θα δημιουργήσουμε ομάδες ευέλικτης, πεζής περιπολίας αποτελούμενες από 24 άτομα ανεξάρτητες από το Αστυνομικό Τμήμα".

Ο γγ του υπουργείου, κ. Αναγνωστάκης, είπε ότι "χθες το βράδυ αιφνιδιαστικά μαζί με τον ΓΑΔΑρχη και τον επιτελάρχη της ΕΛΑΣ επισκεφτήκαμε το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Ομόνοια και το Μοναστηράκι. Ξεκινήσαμε στις 12 και τελειώσαμε στις 2, προκειμένου να δούμε αυτά που περιγράφουν ορισμένα ΜΜΕ. Είδαμε παντού πεζές περιπολίες, ομάδες ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και περιπολικά. Μας επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει αστυνομική παρουσία".

Ο Πανούσης επανερχόμενος στο θέμα της δήλωσής του για το λιντσάρισμα είπε: "Παλαιότερα είχα δηλώσει ότι η τρομοκρατία θα τελειώσει με πολιτικό αίμα και το δήλωσα ως επιστήμονας. Αυτό σημαίνει ότι καλώ τους τρομοκράτες να το κάνουν;".

Για τους αστυνομικούς που έχουν αφαιρεθεί από επίσημους είπε ότι "αποσπάσαμε 1002 και 40 αυτοκίνητα για να τους βάλουμε σε τμήματα. Τα αυτοκινητα ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν μπορώ να πω τι βρήκαμε μέσα. Προφανώς συνόδευαν τις κυρίες και τα παιδιά στη θάλασσα. Στα ΑΤ από αυτούς που αποσπάσαμε, πήγαν πολύ λιγοι, καθώς πολλοί έκαναν χρήση μαζικών αδειών ,ενώ επίσης πολλοί πήγαν σε βουλευτές ή ζητήθηκαν από τους ίδιους τους βουλευτές να πάνε εκεί".

Και συνέχισε: "Η κυβέρνηση αποτελείται από δύο κόμματα, που αν θεωρούν ότι η πολιτκή μου είναι λανθασμένη, μπορούν να ενεργήσουν ανάλογα, γιατί ένας υπουργός οφείλει από την πρώτη στιγμή συμβολικά να έχει καταθέσει την παραίτησή του".

Κλείνοντας, για την επίμαχη δήλωσή του και τις επιθέσεις που δέχτηκε, είπε χαρακτηριστικά ότι "ο τρελός του χωριού δεν εξορθολογίζεται".

Σε ερωτηση δημοσιογράφου, αν εννοεί τον κ. Διαμαντόπουλο, απάντησε: "όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα".