Νέος δήμαρχος Αριστοτέλη ο Γ. Ζουμπάς

Από την Εφημερίδα των Συντακτών

Μία εμβληματική μορφή του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, είναι ο νέος δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου...


Ο Γ. Ζουμπάς εκλέχθηκε το βράδυ της Τρίτη, με μεγάλη πλειοψηφία (15-1 οι ψήφοι), από τους δημοτικούς συμβούλους του «Κινήματος Ανάπτυξης». 

Η ορκωμοσία του θα γίνει πιθανότητα την προσεχή Τετάρτη. Υπενθυμίζεται πως προηγήθηκε η παραίτηση του Γιάννη Μίχου στις 24 Απριλίου για «προσωπικές και επαγγελματικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις».

Μετά την εκλογή του, ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη τόνισε στο alterthess.gr πως «συνεχίζουμε στις γραμμές της παράταξης και όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα και όσον αφορά το θέμα των μεταλλείων στις Σκουριές. Ελπίζω από εδώ και πέρα όλα να πάνε καλά».

Χαρακτηριστικές για τις ιδέες του είναι οι δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» που αναφερόταν σε σχετική έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Όπως είχε σημειώσει, «από τις εκθέσεις των επιθεωρητών επιβεβαιώνεται ότι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο για την υπέρβαση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου από τις εταιρείες. Η ELDORADO GOLD δεν μπορεί να αναπτύξει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στη Βόρεια Χαλκιδική, παρά μόνο παραβιάζοντας τη νομιμότητα. Οι αιτιάσεις των πολιτών, των φορέων, των επιστημόνων που είναι αντίθετοι στη μεταλλευτική δραστηριότητα κάθε άλλο παρά αβάσιμες αποδεικνύονται. Επίσης δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα: όταν στα «μικρά» σχετικά έργα υπάρχουν τόσα προβλήματα, τι θα γίνει με το τεράστιο έργο των Σκουριών; Μήπως στην επόμενη έκθεση επιθεωρητών θα είναι πολύ αργά για την περιοχή; Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα επέμβει ή θα συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων του, να στηρίζει δηλαδή την εταιρεία σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων και της οικονομίας της περιοχής;».