Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής - Απόντες σχεδόν όλοι οι βουλευτές

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγεται από το πρωί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, εν μέσω μαζικών συγκεντρώσεων στην περιοχή....


Από τους συνολικά 69 κατηγορούμενους, στο δικαστήριο σήμερα είναι παρόντες οι 44, καθώς όλοι σχεδόν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Παρών είναι μόνο ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, καθώς και οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Ήδη στο δικαστήριο κατατέθηκε από τον δήμο Κορυδαλλού αίτημα αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την αναταραχή που θα προκαλέσει στην περιοχή η συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας σε μία κατοικημένη περιοχή, με πολλά σχολεία κοντά, τα οποία σήμερα παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), στην οποία συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία και η ΑΔΕΔΥ, ενώ στην οδό Σολωμού έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.