Ο Πλανήτης ΠΕΘΑΙΝΕΙ! 25 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ότι νομίζουμε!

Christian Asulnd/GreenpeaceΟ υπερπληθυσμός είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το είδος μας τις επερχόμενες δεκαετίες και ο τρόπος που θα χειριστούμε αυτό το τόσο λεπτό θέμα, θα καθορίσει και τη μοίρα μας στον πλανήτη....

Η ομάδα Global Population Speak Out φαίνεται να είναι αρκετά ανήμερη για το θέμα, ενώ στις αρχές του χρόνου εκδόθηκε το βιβλίο τους με τίτλο «Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot (OVER)» στο οποίο περιέχονται φωτογραφίες με τις πραγματικές επιπτώσεις του υπερπληθυσμού στο περιβάλλον.

1. Νεκρός ελέφαντα Kristian Schmidt/Wild Aid
Kristian Schmidt/Wild Aid
2. Δίχτυ-σκούπα ψαρέματος
Έχει μήκος 120 μέτρα και κυριολεκτικά καταστρέφει το θαλάσσιο οικοσύστημα της Μαυριτανίας προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση θαλασσινών για τη διατροφή των κατοίκων.
Christian Asulnd/Greenpeace
Christian Asulnd/Greenpeace
3. Νεκρή πολική αρκούδα
Τα δυτικά φιορδ της Νορβηγίας που παγώνουν το χειμώνα, τη χρονιά που μας πέρασε δεν «είδαν» ούτε μισό τετραγωνικό μέτρο λευκού. Αυτή η αρκούδα αποφάσισε να μετακινηθεί πιο βόρεια, προκειμένου να βρεθεί ξανά σε πάγο και να βρει τροφή, τελικά όμως δε τα κατάφερε…
Ashley Cooper
Ashley Cooper
4. Πυρκαγιές
Όλο και πιο συχνό είναι το φαινόμενο καταστρεπτικών πυρκαγιών (όπως αυτή του Κολοράντο). Άλλη μια επίπτωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
R.J. Sangosti/Denver Post
R.J. Sangosti/Denver Post
5. Τα νησιά βουλιάζουν
Οι πιο ευάλωτες περιοχές στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη είναι τα νησιά, καθώς τα περισσότερα από αυτά βυθίζονται όσο ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας.
Peter Essick
Peter Essick