Η πυρκαγιά



 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Η σημερινή μέρα ήταν πολύ γεμάτη, σαν τα γεμιστά της γιαγιάς μου.
Η γέμιση, όλο σασπένς ξεκίνησε το πρωί όταν άναψε η σπίθα από τον Λάκη
Λαζόπουλο στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (πως τα καταφέρνει αυτός ο άνθρωπος να του σκάνε στην εκπομπή του όλα τα σημαντικά όπως οι σφαλιάρες του Κασιδιάρη, είναι απορίας άξιο).
Ανέφερε λοιπόν ο Λαζόπουλος ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού σε φίλο του βουλευτή προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως ο πολύπειρος παρουσιαστής άδραξε την ευκαιρία να......
ανεβάσει το κύρος της εκπομπής του. «Πιέζοντας» τον καλεσμένο του, απέσπασε το όνομα του βουλευτή που ήταν ο Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝ.ΕΛ.
Από εκείνη τη στιγμή η σπίθα έγινε φλόγα και η φλόγα πυρκαγιά που ξαπλώθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια και έκαψε και καίει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο.
Ανακοινώσεις από τους εκπροσώπους των αντίπαλων πολιτικών στρατοπέδων αντιλάλησαν λες και είχαν μια κοινή προέλευση, λες και ήταν γραμμένα με καρμπόν.
 Ένθεν κακείθεν ακούστηκε το τροπαιοφόρο «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» και το «Ο λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο». Τώρα πως και από ποιον εκβιάζεται η Δημοκρατία θα πρέπει να το ψάξουμε εμείς. Ο λαός. Αλλά και πως ο λαός «θα έχει τον τελευταίο λόγο» ας μας το εξηγήσει κάποιος αφού ο λαός που έχει πάντα τον «τελευταίο λόγο» είναι πάντα ριγμένος στο καναβάτσο και του βγάζουν τα δόντια οι «σωτήρες» του.
Το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι ότι βρήκαν τροφή τα κανάλια για να γεμίζουν τα ειδησεογραφικά τους ωράρια για πολλές μέρες. Το δε μεγάλο κανάλι, με την παρουσιάστρια του και τον υποτίθεται βαρύ πυροβολικό της ενημέρωσης κύριο Γιάννη, έχοντας καλεσμένο τον περί ου ο λόγος βουλευτή, προσπαθούσαν να τον βγάλουν αναξιόπιστο προσποιούμενοι ότι δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε, ποιος του είπε τι και για λογαριασμό ποιου, λες και είχαν έλλειψη φαιάς ουσίας (ή μήπως είναι έτσι;;;) για να δείξουν στο κόσμο που τους παρακολουθούσε ότι «στρίμωξαν» τον συνομιλητή τους.
Έφαγαν με την υπόθεση αυτή το 90% του δελτίου.
«Ε ρε γλέντια» που θα έλεγε και ο φίλος Μαυρομάτης ο γνωστός μας Καραγκιόζης.
Αμ το άλλο;;; Ο Πρωθυπουργός –λέει- κατέθεσε μήνυση!!!
Αφού τα στοιχεία όπως ελέχθη από το πρωί έχουν κατατεθεί από τον βουλευτή τον ίδιο στη Δικαιοσύνη για παραπέρα διερεύνηση, τι χρειαζόταν η μήνυση;;; Τέλος πάντων. Τα Νομικά μας δεν έχουν πτυχίο οπότε μας μένει η απορία. Πολλά περίεργα συμβαίνουν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ή κατά το ορθότερο στη Χώρα της απένταρης Μπανανίας.
Αναμένουμε μετά αγωνίας την εξέλιξη και το αποτέλεσμα της μάχης.