«Γενίτσαροι αριστεριστές» και λοιποί ….

Δύο χρόνια και κάτι μήνες παρακολουθώ το Σύριζα επιμελώς  και ίσως μερικές φορές να λοξοδρομεί από τις αρχές της βάσης του , για το «καλό» του συνόλου..
Αντιλαμβάνομαι στο έπακρον την αγωνία της βάσης του αυτής του 4%, που πάντα έβαζε «πλάτη» στα δύσκολα και από την άλλη την αγωνία όλων των υπόλοιπων για αλλαγή πολιτικού σκηνικού και ελπίζω όχι άλλης μίας διαχείρισης...

Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα  του 2010 από το Καστελόριζο , όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου – ο κύριος «λεφτά υπάρχουν» - ανακοίνωσε την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση του ΔΝΤ με κερκόπορτα την Ελλάδα και σήμερα όλοι αυτοί που τον στήριξαν και ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο βρίσκονται στην ελληνική βουλή σαν μεταγραφές συσπείρωσης των «δεξιών (λέμε και κανένα αστείο τώρα) δυνάμεων».
Από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και όλων των δανειακών συμβάσεων από τις συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ η ζωή μας άλλαξε ριζικά προς το χειρότερο λες και δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά το να μεταφερθεί το δημόσιο  χρέος της Ελλάδας σε ιδιωτικό . Αλήθεια θα μας πουν ποτέ από το 1974 έως σήμερα όλες οι κυβερνήσεις Πασόκ και Νέας Δημοκρατίας. που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα που δανείστηκαν?
Γιατί δεν πείθει λένε ο Σύριζα και δεν έχει ρίξει τη κυβέρνηση μέχρι τώρα οδηγώντας το λαό στην εξουσία ? Αλήθεια αυτός ο λαός γιατί δεν έχει κάψει τους καναπέδες ακόμα? Αμφίδρομη η ευθύνη από τη μία ο Σύριζα από μία μικρή αντιπολιτευτική δύναμη της αριστεράς προσπαθεί να διαχειριστεί τη μεγάλη νίκη που του πρόσφερε απλόχερα ο ελληνικός λαός – ας μην ξεχνάμε πως ενώ σε άλλες χώρες της «πολιτισμένης» Ευρώπης άνοδος ακροδεξιών – πρώτη φορά αριστερά και από την άλλη η βάση του «κουρασμένη» από κινήσεις και δηλώσεις των στελεχών του, αδυνατεί να περάσει το μήνυμα των αρχών και των αξιών της αριστεράς. Θέλω να πω το ξέρουμε όλοι πως πεινάει αυτός ο λαός αλλά το θέμα δεν είναι η διαπίστωση, αλλά να κατανοήσει αυτός ο λαός γιατί πεινάει και πως ανήκει στο 99% και όχι στο 1% ! Σε αυτό αγαπημένοι μου σύντροφοι που μου ανοίξατε την αγκαλιά σας και σας είμαι ευγνώμων γι’αυτό, οφείλω να σας το τονίσω.
Ίσως ορισμένοι τώρα να μου πουν ήρθαν τα «άγρια» να διώξουν τα «ήμερα»? δεν πειράζει προσωπικά ήρθα και θα μείνω για το Σύριζα που γνώρισα κοντά σας είτε με 4% είτε με 40%!

 Λιάνα Κωνσταντίνου
Μέλος της ΟΜ του Σύριζα Ραφήνας-Πικερμίου
πρώην στέλεχος της ΝΔ