ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ (ΕΘΝΟ)ΓΟΝΕΩΝ



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)


Φτωχοί – χωρίς ευρώ – εμείς
Φτωχοί – διανοητικά – οι ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ,
αναζητούν  φτωχότερους,
στης Μολδαβίας τους απόκληρους.


Συνεχίζει ο κος (Συν) κυβερνήτης – σοβαρολογώντας!- τις αυτάρεσκες, βαρύγδουπες, παράλογες, προκλητικά εκνευριστικές, ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΑΣΤΙΚΕΣ (= προξενούν κλαυσίγελω) δηλώσεις του όπως:
«Έχουμε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο ζωής στην Ελλάδα. Στη Μολδαβία – μόλις μια ώρα απόσταση με το αεροπλάνο – παίρνουν 70 € το μήνα».
Θλιβερό γροτέσκο, που......
θυμίζει αλλοπαρμένο διασκεδαστή «θεατρικού μπουλουκιού» του μεσοπολέμου, τυπικού ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥ που δίνει φτηνές ιλαροτραγικές παραστάσεις!
Στόχευση: Να χρυσωθεί – πως άραγε, με ανοίκειο, αποκρουστικό τρόπο; - το χάπι της προγραμματισμένης, προδιαγεγραμμένης φτωχοποίησης και εξαθλίωσης μας!
Θα μπορούσε όμως να γίνει πειστικότερος αν αναφερόταν σε:
1.    Αποστάσεις μικρότερες, ας πούμε 10’, στο Σύνταγμα, τη Βουλή όπου εκεί οι υπάλληλοι παίρνουν 1.700 € και οι βουλευτές 7.000 €.
2.    Λαούς Ασιατικούς: περίχωρα της εξωτερικής Μογγολίας ή Αφρικάνικους: Κεντρικής Αφρικής.
3.    Δυστυχισμένους που πεθαίνουν για ένα ποτήρι νερό ή γάλα.
4.    Βουλευτές που αποξηραίνουν (για παξιμάδι) στο στερεό τους υπόλειμμα, προκειμένου να επιβιώσουν (!...).
Τι τα θέλει τα πολυέξοδα αεροπορικά ταξίδια στη Μολδαβία;
Είναι δυσεξήγητο, το πώς τα ΜΜΕκτροχιασμού κατόρθωσαν να προβάλλουν τον κο Αντιπρόεδρο / Συνπρόεδρο ως ευφυέστατο άτομο. Μπορεί και να είναι. Ή να ισχύει η ιστορία του μονόφθαλμου με τους τυφλούς (Σ.Σ Εκείνος και εκείνα).
Αλλά δεν συνάδει ούτε καν προς στοιχειώδη νοημοσύνη, η προσπάθεια κοροϊδίας  των πολιτών, από μέρους οιουδήποτε ο οποίος τους θεωρεί (Σ.Σ Σύμφωνα με τα όσα λέει και θέλει να πιστέψουμε) ηλίθιους (!).
Επειδή όμως αυτό είναι αδιανόητο, το εντελώς αντίθετο έχει μεγάλες πιθανότητες να ισχύει.


Συμβουλή: Να ελαχιστοποιήσει τις δημόσιες δηλώσεις του, ώστε να πάψει να εκτίθεται. Να προδίδεται. Να αυτοχειριάζεται.



Υ. Γ Πρόταση:
Αφού και οι εξουσιαστές / φύλαρχοι, αλλά και εμείς θέλουμε να νοιώθουμε καλύτεροι από άλλους γιατί να μην πάμε σε κάτι πλησιέστερο, ανώτερο, λίγο ψηλότερα από το στομάχι, στο μυαλό.
Να δεχθούμε πως: «το πνευματικό επίπεδο – I.Q, δείκτης νοημοσύνης- του μέσου Έλληνα προσομοιάζει = εξισούται με εκείνο του Αϊνστάιν όταν συγκριθεί με ορισμένους (ιδιοφυείς;) ταγούς του».
(Σ.Σ πως σας φαίνεται αυτή η ……. διανοητική – ή τόση δα, πάνω από την τσέπη μας – απόσταση;
Δεν εξοικονομεί ,χρόνο, χρήμα, ταλαιπωρία και φαιά ουσία; )