«Υποβολέας της κυβέρνησης ο Μπαλτάκος»

«Υποβολέας της κυβέρνησης ο Μπαλτάκος»Για «υποχθόνια δράση» του Παναγιώτη Μπαλτάκου στην κυβέρνηση και «παρακράτος» έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης «υποβολέα της κυβερνητικής πολιτικής».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ
, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ως «πολύ καλή» και δήλωσε ότι δεν την καλύπτει η δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ότι στην υπόθεση της ΧΑ ενήργησε με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και το νόμο.

«Μιλάμε για παρακράτος με ρίζες μέσα στη βουλή όχι απλά στην κυβέρνηση, ευθεία διακίνηση επιρροής, συνομολόγηση παρεμβάσεων στη λειτουργία της δικαιοσύνης. Ο Μπαλτάκος ήταν ο ‘αντ’ αυτού’ του πρωθυπουργού, ήταν το μάτι και το αφτί του, ο υποβολέας της κυβερνητικής πολιτικής το ήξεραν οι πάντες. Ζητάμε παραίτηση της κυβέρνησης η παραίτησή του δεν μπορεί να καλύψει αυτά που έχουν αποκαλυφθεί και είναι ανατριχιαστικά, το δυσώδες παρασκήνιο της κυβερνητικής πορείας», υπογράμμισε.

«Οι κ.κ. Μιχελάκης και Βορίδης ισχυρίζονταν ότι τίποτε δεν μπορεί να περάσει αν δεν φέρει την υπογραφή Μπαλτάκου με αφορμή την τροπολογία που προέβλεπε ότι οποίος μετανάστης δεν μπορούσε να στοιχειοθετεί τη βία λιμενικών εναντίον του θα οδηγούνταν σε απέλαση», επισήμανε, μεταξύ άλλων.