Μια νέα «όαση» άνοιξε στο Λονδίνο

Μια νέα «όαση» άνοιξε στο ΛονδίνοΆνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Σάββατο 5 Απριλίου το Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth στο Λονδίνο. Μόλις 18 μήνες μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, το πάρκο ανοίγει για πρώτη φορά μετά την μεταμόρφωση του σε πολυκέντρο αναψυχής, άθλησης και διασκέδασης.

Το νότιο κομμάτι του πάρκου, σχεδιασμένο από το γραφείο James Corner Field Operations, περιλαμβάνει μια διαδρομή για περίπατο για την οποία φυτεύτηκαν 100 δέντρα και τοποθετήθηκε ένα μοναδικό στον κόσμο σύστημα φωτισμού. Ακόμη δημιουργήθηκε μια διαδραστική παιδική χαρά, γεμάτη δράση και περιπέτεια!



Επίσης, φτιάχτηκαν τέσσερα θεματικά μονοπάτια, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τα βασικά σημεία των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, καθώς και να μάθουν τη βιοποικιλότητα του πάρκου, κ.α. 

Από το εντυπωσιακό παρατηρητήριο ArcelorMittal Orbit, ύψους 114,5 μέτρων, οι επισκέπτες θα μπορούν θα θαυμάσουν το Λονδίνο από μια νέα προοπτική, ενώ θα απολαμβάνουν απαράμιλλη θέα στο πάρκο. 



Από δύο ευρύχωρες πλατφόρμες, ύψους 76 και 80 μέτρων ύψος, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν σημεία του Λονδίνου σε απόσταση 20 χιλιομέτρων μακριά, ενώ μια διαδραστική τεχνολογία θα τους επιτρέπει να «έρθουν πολύ κοντά» με τη μαγευτική θέα… 



Φυσικά διατηρήθηκαν τα αθλητικά κέντρα, καθώς και χώροι πολλαπλών χρήσεων, όλα ανοιχτά στο κοινό. 

Τα εισιτήρια είναι ήδη προς πώληση και κοστίζουν 7 λίρες για παιδιά και 15 λίρες για τους ενήλικες.