Παιδική χαρά το Γκουαντανάμο μπροστά στη Νιγρίτα! - Φρικτά βασανιστήρια στον Ιλία Καρέλι - Του έλειπαν νύχια και τα χέρια του ήταν καμμένα

Παιδική χαρά το Γκουαντανάμο μπροστά στη Νιγρίτα! - Φρικτά βασανιστήρια στον Ιλία Καρέλι - Του έλειπαν νύχια και τα χέρια του ήταν καμμένα Αν ισχύουν και στο ελάχιστο τα όσα μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα ιατροδικαστικές πηγές, για τον τρόπο που έζησε τις τελευταίες ώρες της ζωής του ο Ιλία Καρέλι, τότε έχουμε να κάνουμε με φρικτά βασανιστήρια τα οποία έχουμε διαβάσει να γίνονται μόνο σε φυλακές σαν το Γκουαντανάμο...
και το Αμπου Γκράϊμπ. Δείχνουν ότι ο πολιτισμός και ο ανθρωπισμός είναι λέξεις προς εξαφάνιση για κάποιους συμπολίτες μας και μας γυρίζουν σε σκοτεινές εποχές.

Αν σταθεί κανείς και στα όσα περιγράφουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ιτέας που συνόδευσαν τον βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας για την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, τότε έχουμε να κάνουμε όχι με ανθρώπους και μάλιστα δημόσιους λειτουργούς αλλα με άγριους βασανιστές.

Την ώρα λοιπόν που έχουν εκδοθεί 8 εντάλματα σύλληψης και ήδη έχουν γίνει τρείς συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, την ώρα που ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης λίγες ώρες πριν την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του κατέρρευσε και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έρχονται τα ανατριχιαστικά δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου.

Η εφημερίδα "Gazeta Shqiptare" αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του Ιλί Καρέλι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θύμα έχασε τη ζωή του από βασανιστήρια.
Επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. «Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα» υποστηρίζει η εφημερίδα.