Αδειάζουν οι μπαταρίες-Τελειώνει ο χρόνος

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στο σημείο του νότιου Ινδικού Ωκεανού όπου χθες το κινεζικό πλοίοHaixun 01 εντόπισε δύο ηχητικά σήματα τα οποία ενδέχεται να προέρχονται…

από τα «μαύρα κουτιά» του του Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών.
Κι αυτό γιατί όπως μεταδίδει το BBC και σύμφωνα με τους ειδικούς το σήμα που μεταδίδεται από τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους «ξεθωριάζει» τριάντα ημέρες μετά καθώς οι μπαταρίες τους αδειάζουν.
Το σκάφος του Βρετανικού πολεμικού Ναυτικού HMS Echo
Στην περιοχή του νότιου Ινδικού ωκεανού και σε βοήθεια του κινεζικού πλοίου αναμένεται να φθάσει από ώρα σε ώρα το σκάφος του Βρετανικού πολεμικού ναυτικού HMS Echo που ειδικεύεται στην ανίχνευση «μαύρων κουτιών».
Τα ξημερώματα οι Αυστραλιανές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τον χάρτη με τα σημεία όπου διεξάγονται έρευνες για το χαμένο Μπόινγκ. Στην περιοχή το βάθος της θάλασσας είναι 4,5 χιλιόμετρα.
Το Αυστραλιανό σκάφος ADV Ocean Shield
Στη γιγαντιαία επιχείρηση μετέχουν συνολικά δώδεκα αεροσκάφη και δεκατεσσερα πλοία, ενώ η έκταση των ερευνών καλύπτει μια περιοχή 234.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ανάμεσα στα πλοία και το Αυστραλιανό ADV Ocean Shield ειδικό στον εντοπισμό ηχητικών σημάτων.