«Δεν αποκλείω βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014»

«Δεν αποκλείω βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014»«Ήταν απόλυτα σωστή η επιλογή μου να φύγουμε από την κυβέρνηση», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι στο χρόνο παραμονής της Δημοκρατικής Αριστεράς
στην κυβέρνηση, άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα. «Σήμερα επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο ότι ήταν σωστή η επιλογή να φύγουμε από την κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι τις παρακολουθούν και τις αξιολογούν στην Αγίου Κωνσταντίνου. «Η ΔΗΜ.ΑΡ., θα διαπιστώσετε, ότι βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής ζωής», σημείωσε.

Αναφέρθηκε όμως και στο γιατί δε συμμετέχει η ΔΗΜ.ΑΡ. στην «Ελιά», λέγοντας: «Το ζητούμενο δεν είναι να ψάξουμε να βρούμε έναν ηγετικό ρόλο. Το εγχείρημα της συγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να γίνει απολιτικά». Ο κ. Κουβλέλης είπε ότι: «Δε βλέπουμε μόνο το αύριο, βλέπουμε το σήμερα και τα ζητήματα της επόμενης ημέρας. Η “Ελιά” δε μας λέει τίποτα για τα προβλήματα». Και πρόσθεσε: «Η δική μας συμπαράταξη έχει πρόγραμμα, έχει περιεχόμενο και χαράσσει από τώρα την πολιτική για το αύριο».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ξεσπάσει με τον Γρηγόρη Ψαριάνο, είπε: «Ακόμη και ο απλός κόσμος εξεπλάγη από τις κατηγορίες περί αντι-δημοκρατικής μου συμπεριφοράς», σημειώνοντας ακόμη ότι: «Όποιος θέλει σε κάθε κόμμα να διαφοροποιείται, να το κάνει με πολιτικούς όρους».
Ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική που ασκείται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και διαφωνεί και με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ακόμη ότι το στοίχημα για τη ΔΗΜ.ΑΡ. είναι να εκλέξει ευρωβουλευτή ενώ προέβλεψε νέα μέτρα που θα έχουν «πόνο».

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική στο να αντιμετωπιστεί η ανεργία», είπε τονίζοντας ότι οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει success story. «Στις αγορές θα βγούμε με μεγάλο επιτόκιο και θα είμαστε σε διαρκή επιτήρηση», ανέφερε καταλήγοντας ότι: «Δεν αποκλείω βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014».