Κυβερνητική «θάλασσα» για το γάλα… (VIDEO)

«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι για πέταμα» είπε ο Γ. Σταθάκης εξηγώντας ότι δεν ήταν μέσα στις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά φτιάχτηκε από ελληνικά χέρια, όπως είθισται και η τρόικα την έβαλε στη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση δεν έπρεπε καν να μπει σε τέτοια συζήτηση, εξ αρχής, αφού αφορά ρυθμίσεις που είναι εμφανώς κατά του εγχώριου παραγωγικού συστήματος, όπως παράδειγμα η πρόταση για τη νοθεία στο ελαιόλαδο...

Συγκεκριμένα για το γάλα, ο Γ. Σταθάκης υποστήριξε ότι στην ποσόστωση είμαστε πολύ χαμηλά στην Ευρώπη και κατά συνέπεια έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε ακόμα 40% παραπάνω γάλα από τη σημερινή παραγωγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την προστασία της εγχώριας παραγωγής και τη διατήρηση των 5 ημερών για το φρέσκο γάλα.

Ο Γ. Σταθάκης επέμεινε ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ποια είναι η συμφωνία που έχει κάνει η κυβέρνηση με την τρόικα.Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά κανάλια, κατήγγειλαν τον τρόπο που προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ ακόμα δεν έχει καν κατατεθεί, αλλά καλούνται μέσα σε μία μέρα να διαβάσουν και να ψηφίσουν όλα τα επώδυνα άρθρα του, με βάση την κομματική πειθαρχεία.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. εκβιάζονται ανοιχτά δια μέσου και της κυβερνητικής εκπροσώπου της Ν.Δ. κας Ασημακοπούλου η οποία δήλωσε ότι «όλοι είναι υπεύθυνοι και θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους».



Την ώρα μάλιστα που ο Δημ. Στρατούλης ανέφερε ότι τα παιδιά μας θα πίνουν μη θρεπτικό γάλα, το μόνο που είχε να πει ήταν «η χώρα είναι το θέμα» λες και το μέλλον της χώρας, τα παιδιά αποτελούν ξένο σώμα, για την κυβέρνηση προκειμένου να περάσει το πολυνομοσχέδιο. Χαρακτηριστική μάλιστα για τη σημασία, που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα ήταν η αρχική ρήση της «μικρό το θέμα για το γάλα, να το ξεπετάξω»!!!



Η Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι συνολικά ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 3% του ΑΕΠ. Έχουμε πρόβλημα διατροφικής επάρκειας και η οικονομία κλίμακας που έχουμε είναι να ενισχύετε ο πρωτογενής τομέας, αντίθετα, το μέτρο αυτό θα επιφέρει τη διάλυση της κτηνοτροφίας, που ήταν ένα από τα ατού μας και την εξάλειψη των μικρών παραγωγών. Η δίκαιη τιμή στο γάλα δεν εξαρτάται από τέτοιου είδους καταστροφικά μέτρα. Αυτό που προωθείται με το γάλα είναι το ίδιο με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Δεν μας νοιάζει τι υπηρεσία προσφέρει ο άλλος, αρκεί να είναι φθηνή, και ας πέσει το σπίτι, ας μην λειτουργεί το λιμάνι.

  Τέλος όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για το αυτονόητο, την καταστροφή του πρωτογενή τομέα της χώρας και τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετεί η τρόικα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, M. Κασσής, υποστήριξε το προφανές, ότι οι τιμές διαμορφώνονται από τους βιομηχάνους και τους μεσάζοντες και όχι από τους παραγωγούς και δήλωσε υπέρ της πρότασης των αγελαδοτρόφων, έως 5 ημέρες το φρέσκο γάλα και 7 το παστεριωμένο ενώ επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, αν δεν αλλάξει η ρύθμιση για το γάλα και ας τον διαγράψει ο Βενιζέλος. Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής συμπολίτευσης που διαφωνούν είναι 12, με τους 7, μέχρι στιγμής, να υποστηρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, εξαιτίας της ρύθμισης για το γάλα. Από τις 12.00 συνεδριάζει στο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρεία του Αντ. Σαμαρά, με τη συμμετοχή του Ευαγ. Βενιζέλου προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.