Απίστευτο – Ισοβίτες μαχαιρώνουν διαδηλωτές στο Κίεβο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς η εκεχειρία που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έσπασε με αποτέλεσμα από τα ξημερώματα οι οδομαχίες να έχουν γενικευθεί και τον αριθμό των….


νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 25 μέσα σε ελάχιστες μόνο ώρες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως οι ξένοι ανταποκριτές που βρίσκονται στο Κίεβο αναφέρουν συνεχώς πως βλέπουν πτώματα στοιβαγμένα στους δρόμους. Οι νεκροί από το πρωί υπολογίζονται στους 25, ορισμένες πηγές κάνουν λόγο και για 35, ενώ σοκ προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να σκοτώσει οποιονδήποτε κρίνει επικίνδυνο για την βιωσιμότητά της.


article-2562781-1BA42BAB00000578-182_964x632

Όπως έχουν αναφέρει διαδηλωτές, κάτοικοι του Κιέβου αλλά και δημοσιογράφοι στην Ουκρανία η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές σε κτήρια γύρω από την Πλατεία Ανεξαρτησίας οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να πυροβολούν στην καρδιά ή το κεφάλι όποιον κρίνουν επικίνδυνο. Άλλη σοκαριστική πληροφορία είναι πως στους δρόμους έχουν βγει ισοβίτες που απελευθέρωσε η κυβέρνηση και εξόπλισε με μαχαίρια προκειμένου να ξυλοκοπήσουν, να σκοτώσουν και να βοηθήσουν στην καταστολή της εξέγερσης.
article-2563609-1BAA7DEF00000578-561_964x628
Από την πλευρά του, ο Βασίλι Φεντόσενκο, φωτογράφος του Reuters, δήλωσε ότι έξι πτώματα κείτονται στη βορειο-δυτική πλευρά της Πλατείας και ότι είδε ακόμα τέσσερα πτώματα 100 μέτρα μακρύτερα, από την αντίθετη πλευρά της πλατείας. Ολοι ήταν πολίτες, πρόσθεσε. Στη συνέχεια είδε άλλα πέντε πτώματα μπροστά στο ξενοδοχείο Ukraina, στο λόφο επάνω από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας.Ο ανταποκριτής του BBC μιλά για χαοτικό κυνηγητό διαδηλωτών με την αστυνομία. Το Russia Today αναφέρει επίσης ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας.
article-2563609-1BAABDFC00000578-157_964x677
Ο ανταποκριτής του Associated Press αναφέρει ότι είδε «αριθμό νεκρών διαδηλωτών» στην Πλατεία ενώ οι πρώτες αναφορές μιλούν ακόμη και για 25 νεκρούς και τους 287 τραυματίες σε νοσηλεία. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν φωτογραφίες με σορούς στην πλατεία. Την ίδια ώρα η αστυνομία αναφέρει ότι 20 μέλη της τραυματίστηκαν από πυρά που έριξαν άγνωστοι από το κτίριο του Ωδείου, στο νότιο τμήμα της πλατείας.
kievriots898
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας βρίσκονται στο Κίεβο για να συναντήσουν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Νωρίτερα, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Στανισλάβ Σικόρσκι ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες σχολιάζοντας ότι ο μαύρος καπνός, οι εκρήξεις και τα πυρά γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο προκάλεσαν πανικό στους Ουκρανούς αξιωματούχους.Οι αναφορές για την αναζωπύρωση της έντασης μιλούν για μολότοφ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ενδεχομένως και πραγματικά πυρά, ενώ τρία άτομα απομακρύνθηκαν με φορεία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μικρός αριθμός ενστόλων «συνελήφθη» από τους διαδηλωτές.