ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Έτσι πνίγονται οι μετανάστες

Όλο και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας – έπειτα και την τελευταία τραγωδία στο Φαρμακονήσι, που στάθηκε αφορμή να χάσουν τη ζωή τους δώδεκα άτομα, ανάμεσά….
 τους και παιδιά – με τον τρόπο φύλαξης των χωρικών υδάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βίντεο που παρουσιάζει το τηλεοπτικό κανάλι STAR, φαίνεται μία βάρκα γεμάτη από παράνομους μετανάστες να έχει περάσει τα σύνορα και να προσπαθεί να φθάσει σε ελληνικά παράλια.

Το βίντεο που παρουσιάζεται έχει καταγραφεί από ελικόπτερο κατά τη διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού των παράνομων μεταναστών. Όπως γίνεται ξεκάθαρο το φουσκωτό με τους παράνομους μετανάστες πλέει κανονικά, όμως μόλις το πλησιάζει το σκάφος τους λιμενικούς κάποιοι από τους επιβαίνοντες το τρυπούν. Το σκάφος αρχίζει να παίρνει νερά, να γέρνει και κάποιοι από τους αλλοδαπούς πέφτουν στη θάλασσα.

Βέβαια, θεωρείται πως αυτό είναι μία πάγια τακτική που ακολουθούν οι δουλέμποροι σε αντίστοιχες – όπως αυτή περιπτώσεις – εντοπισμού από τις ελληνικές Αρχές. Όταν οι παράνομοι μετανάστες επιβιβαστούν στο σκάφος από τα τουρκικά παράλια τους δίνουν εντολή σε περίπτωση που εντοπιστούν από το λιμενικό, να τρυπήσουν το σκάφος ώστε να θεωρηθούν ναυαγοί και να τους μεταφέρουν σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά.