Κέρδισε πολλούς συμμάχους ο Τσίπρας στην Ιταλία

Οι σύμμαχοι που κέρδισε ο Τσίπρας την τελευταία μέρα στη ΡώμηΜΕΓΑΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην ιταλική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα, και με τον υπερπεριφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης (Λάτιο) Νικόλα Τζινγκαρέτι....
«Θέλουμε να μην αναγκαστεί να βρεθεί ποτέ, κανένας άλλος λαός στην θέση του ελληνικού λαού, να μην περάσει κανένας άλλος τα δεινά του. Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της συνάντησης με τον Ν. Βέντολα, η οποία διήρκεσε πάνω από μια ώρα. «Στην ατζέντα μας δεν είναι μόνον η λιτότητα, αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής, όπως και η διεύρυνση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σωτηρία της Ευρώπης, βρίσκεται στις μεσογειακές της ρίζες, στον ευρωπαϊσμό του Αλέξη που αντιμάχεται τον εθνικισμό, στην αναγνώριση ατομικών ελευθεριών όπως είναι η υιοθέτηση των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης για όλους τους πολίτες, σε μια ισχυρή απάντηση στον λαϊκισμό της άκρας Δεξιάς», δήλωσε ο Νίκι Βέντολα.

Ο γραμματέας του «Αριστερά και Ελευθερία», επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του στηρίζει και θα μετέχει στην πρωτοβουλία του ιταλικού «ψηφοδελτίου για τον Τσίπρα»( Lista Tsipras) για τις Ευρωεκλογές και ότι είναι βέβαιος ότι θα αγνοηθούν οι μικροκομματικές διαφορές «για να μπορέσουν να ξεπερασθούν τα παραδοσιακά εκλογικά όρια τις ριζοσπαστικής Αριστεράς».