Πόλεμος στην Ουκρανία! 67 αστυνομικοί αιχμάλωτοι - Ετοιμάζεται "ένοπλη επίθεση"

Συνολικά 67 Ουκρανοί αστυνομικοί αιχμαλωτίστηκαν από διαδηλωτές στο Κίεβο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας ότι ενδέχεται να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία για να τους απελευθερώσει.

«Στις επιθέσεις των εξτρεμιστών, 67 αστυνομικοί των δυνάμεων (του υπουργείου) Εσωτερικών αιχμαλωτίστηκαν», όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Τα στελέχη «των δυνάμεων της τάξης έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση όπλων για να απελευθερώσουν τους........ συναδέλφους τους», σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών οι οποίες συνεχίζονται στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο.
Η πολύμηνη σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη των Μπερκούτ, των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, και τους διαδηλωτές κλιμακώθηκε σε ιδιαίτερα αιματηρές ταραχές τις τελευταίες δυο ημέρες.
«Υπέγραψα [τη σχετική] διαταγή και στην αστυνομία δόθηκαν πολεμικά όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τον νόμο», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση απεικονίζονται αστυνομικοί να ρίχνουν ριπές αυτομάτων όπλων. Σε άλλο βίντεο ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης που φορά κράνος ανοίγει πυρ πίσω από ένα δέντρο.

Ο Ζαχαρτσένκο κάλεσε τους διαδηλωτές να παραδώσουν τα όπλα και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τις πιο ακραίες ενέργειες.
Πάνω από 60 διαδηλωτές σκοτώθηκαν μόνον σήμερα από σφαίρες στο Κίεβο, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σβιάτοσλαβ Χανένκο, στέλεχος των ιατρικών υπηρεσιών της αντιπολίτευσης.