Βαριές κατηγορίες σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη για τα δάνεια του Τ.Τ.

baries-kathgories-se-baros-toy-aggeloy-filippidh-gia-ta-daneia-toy-t-tΒαρύ είναι το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, όπως προκύπτει από το εισαγγελικό πόρισμα που είδε το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ, ο οποίος εμπλέκεται μαζί με άλλα στελέχη του Τ.Τ....
, αλλά και γνωστούς επιχειρηματίες στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που παρείχε το ίδρυμα. 
Η επίκουρη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, στο πόρισμά αναφορικά με τον κ. Φιλιππίδη, τονίζει ότι επί των  ημερών του έγιναν δανειοδοτήσεις κατά παρέκκλιση των διαδικασιών που προβλέπονται για την αποφυγή πιστωτικού κινδύνου. 
Παράλληλα, σημειώνει ότι ο πρώην διοικητής του Τ.Τ., λειτούργησε καταχρηστικά για να αυξήσει την περιουσία τρίτων και συγκεκριμένα επιχειρηματιών, βλάπτοντας την περιουσία του δημοσίου, ενώ όπως τονίζεται, παραπλάνησε μέλη του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκειμένου να πετύχει την έγκριση της συμμετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη θυγατρική του ομίλου DEMKO εταιρεία BestLine του Δ. Κοντομηνά
Η εισαγγελέας ζητεί τη σύλληψη του πρώην διοικητή του Τ.Τ.,  όχι μόνο διότι λόγω οικονομικής επιφάνειας και διασυνδέσεων τον θεωρεί ύποπτο φυγής αλλά και γιατί μπορεί, όπως αναφέρει το πόρισμα, να αλλοιώσει και σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης που μπορούν να αποτρέψουν την πλήρη διαλεύκανση της. 
Παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα στο λογαριασμό του Άγγελου Φιλιππίδη, εντοπίσθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται. 
«Συμπερασματικά, από τον έλεγχο των ανωτέρω προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του Αγγέλου Φιλιππίδη προκύπτει ότι από το έτος 2008 μέχρι και το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικό ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση (επιταγές)» αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. 

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και οι κατηγορίες που τους βαρύνουν 

Στο πόρισμα της κυρίας Παπανδρέου παρατίθενται και τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και οι κατηγορίες που τους βαρύνουν. 
Ειδικότερα, οι Άγγελος Φιλιππίδης, Μάριος Βαρότσης, Αντώνης Καμινάρης, Γεώργιος Στάμνου, Γεώργιος Μπριντάλου, Λυμπέρης Κατσιουλιέρης, Σπύρος Πολίτης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Φωτεινή Κρέστα, Διονύσης Γκολφινόπουλος, Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Χάρης Σιγανός, Γεώργιος Ξυφαράς, Δημήτρης Κυπαρίσσης, Αναστασία Σακελλαρίου, Περικλής Χανάκης, Παναγιώτα Μπέζα, Χρήστος Μαρούσος, Ιωάννης Τσάγδης, Σπυρίδων Παντελιάς, Λυδία Κεκρίδου, Αθανάσιος Χασάπης και Ιωάννης Λεβεντίδης διώκονται για απιστία τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση για ζημιά που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. 
Σε βάρος των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα προτείνεται η κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην απιστία και νομιμοποίηση από εγκληματικές ενέργειες τελεσθείσες κατ' επάγγελμα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος). 
Εναντίον των Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Περικλή Λίβα προτείνεται η άσκηση δίωξης για άμεση συνεργεία σε απιστία και ειδικότερα σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 
Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, για τους Άγγελο Φιλιππίδη, Δημήτρη Κοντομηνά, Ιωάννη Ρόρρη, Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και Μάριο Βαρότση προτείνεται δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσεως, αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας) εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε είναι μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ. 
Προσθετικά σε βάρος του κ. Κοντομηνά προτείνεται δίωξη για συνεργεία σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 

Επτά εντάλματα, τρεις συλλήψεις 

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί συνολικά επτά συνολικά εντάλματα, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη μέχρι στιγμής τριών ατόμων ηλικίας 47, 48 και 75 ετών, μεταξύ των οποίων το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος Μάριος Βαρότσης ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα. 
Επίσης έχει εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Το μεσημέρι μετέβη ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης στο νοσοκομείο ο οποίος και έδωσε προθεσμία στον κ. Κοντομηνά για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. 
Ο κ. Κοντομηνάς πάντως σε δήλωσή του αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανενός είδους παρανομία στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.