Δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε με τους κάφρους;

Μα τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουν επιτέλους αυτά τα ζώα να κλείνουν τις διαβάσεις των ΑμεΑ;"
Αντί άλλης απαντήσεως, θα σας περιγράψω, πώς βίωσα την αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς, στην "Ευρώπη":



Πριν από τρία χρόνια, βρέθηκα στις Βρυξέλες.
Πίσω από τη γνωστή Grand Place, υπάρχει το ξενοδοχείο Novotel, μπροστά από το οποίο υπάρχει διάβαση (στην οδό Isabelle για όσους ξέρουν), στην οποία ένας τύπος άφησε το αυτοκίνητό του όπως βλέπετε στην εικόνα, όπως δηλαδή έκανε ο Θεσσαλονικιός σήμερα στη φωτογραφία.
 
Στη Θεσσαλονίκη, τι θα γινόταν;
Το πολύ πολύ να έπαιρνε κάποιος φιλότιμος ένα τηλέφωνο στο 100, να ερχόταν μετά από καμιά ώρα ο αστυνομικός, ο οποίος δεν θα έβρισκε πια το αυτοκίνητο κι αν το έβρισκε θα έβαζε μια κλήση και θα ΄φευγε.
Τι έγινε λοιπόν στις Βρυξέλες, στην περίπτωση στην οποία ήμουν αυτόπτης μάρτυρας:
Κάποιος προφανώς τηλεφώνησε στην αστυνομία, η οποία ήρθε σε ελάχιστα λεπτά, ίσως λιγότερα από 2. Είδαν το όχημα, αλλά δεν"έκοψαν κλήση". Περίμεναν πάνω από 5 μηχανές με 10 "ζητάδες" λίγο παρακάτω.
Ο παραβάτης βγήκε από το μαγαζί στο οποίο πήγε και προχώρησε στο αμάξι του. Όταν άνοιξε για να μπεί μέσα, ....είδα τι θα πει αστυνομία.
Πέντε μηχανές όρμησαν πάνω του με τις σειρήνες, 10 αστυνομικοί περικύκλωσαν το αμάξι με προτεταμένα τα όπλα, έβγαλαν τον χ@σμένο πολίτη ουρλιάζοντας "έξω τώρα", τον ξάπλωσαν ουρλιάζοντας "κάτω, κάτω, τώρα, τώρα, τώρα" , του γύρισαν τα χέρια και του πέρασαν χειροπέδες. Τον είχαν στην άσφαλτο με τον κόσμο να κοιτάει, τα όπλα προτεταμένα, σειρήνες από μηχανές να χτυπούν αδιάκοπα, βλοσυρούς αστυνομικούς να ουρλιάζουν, "μοτορόλες" να τσιρίζουν, ένα κλίμα δηλαδή, που απλά -και τελειώνοντας- οδηγεί ΚΑΙ τον παραβάτη ΚΑΙ όσους είδαν τη "φάση", να μη διανοηθούν να ξανακάνουν τέτοια παράβαση ! Μετά ήρθε περιπολικό, τον έχωσαν μέσα όπως βλέπετε στις ταινίες και αστυνομικοί πήραν το αμάξι. Τη συνέχεια δεν την ξέρω.
Με τέτοια τρομάρα που πήρε ο τύπος, δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει διάβαση ΑΜΕΑ ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, στη ζωή του.
Απλά και ξεκάθαρα, στις ξένες χώρες, οι αρχές σε πείθουν άπαξ και δια παντός, ότι "φίλε, δεν σε παίρνει. Απλά δεν θα κλείσεις ποτέ σου, για κανένα λόγο, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, διάβαση πεζών". Και σου δίνουν να καταλάβεις πολύ καλά, ότι "εδώ δεν παρκάρεις μαλάκα και δεν θα το συζητήσουμε. Τελεία και παύλα".
Και κανείς άνθρωπος φυσικά μετά από τέτοια λαχτάρα, δεν πρόκειται να επαναλάβει την παράβαση, όσο "χαβαλεδιάρης" ή "τσαμπουκάς" κι αν είναι.
Οπότε, έχουμε να διαλέξουμε:

-ελληνικό μπουρδέλο όπου ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, επειδή ξέρει ότι δεν θα τον πιέσουν και πολύ, ακόμη κι να τον τσακώσουν
ή 
-αντιγράφουμε τους "κουτόφραγκους" και κάνουμε ό,τι κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις ;
Β.Π./taxalia