Βίντεο: «Μήπως τα Εξάρχεια δεν είναι αυτό που φαντάζεστε;»

Βία, χάος, αναρχία, «άβατο» αντιεξουσιαστών, πεδίο μάχης «γνωστών-άγνωστων» με τα ΜΑΤ… Μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας, τα Εξάρχεια, έχουν ουσιαστικά «ταυτιστεί» με όλα τα παραπάνω, δημιουργώντας μια αρνητική εικόνα για…

την περιοχή, τουλάχιστον για τους περισσότερους εξ ημών.
Το… κλίμα αυτό επιχειρούν να αναστρέψουν, με πολύ χιούμορ και τη δική τους, ξεχωριστή ματιά, μαθητές του 5ου Λυκείου Αθηνών, που βρίσκεται στα Εξάρχεια.
Μέσα από ένα μικρού μήκους βίντεο που δημιούργησαν, θέλουν να μας κάνουν να δούμε τα Εξάρχεια από τη δική τους οπτική γωνία.
Έτσι, αναδεικνύουν την πολυπολιτισμική και ανθρώπινη πλευρά της περιοχής, μιλούν με μόνιμους κατοίκους, γυρίζουν τα στενά, πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές και αποδομούν τα στερεότυπα, που χρόνια τώρα ακούγονται για την περιοχή.
«Μήπως τα Εξάρχεια δεν είναι αυτό που φαντάζεστε ή αυτό που σας αφήνουν να φανταστείτε;» είναι ο τίτλος της κινηματογραφικής προσπάθειας των μαθητών.
Η μικρού μήκους ταινία γυρίστηκε για το το 6ο «Πάμε Σινεμά», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο.

Δείτε το βίντεο