ΔΗΓΜΑΤΑ



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

-//-

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ (;)

Ομολογώ πως χάρηκα όταν διαπίστωσα πως ο Πρωθυπουργός μας διαθέτει –εκτός των άλλων προσόντων του –και χιούμορ. Να ‘ναι καλά.
Είχα καιρό να γελάσω (εξαιτίας όσων συμβαίνουν γύρω μας).
Είπε: «Το 2014 θα είναι χρονιά εξόδου από την κρίση».
Ποιά από όλες ή όλες μαζί; Γιατί έχουμε πολυεπίπεδη, ποικιλώνυμη κρίση:
Αναξιοπιστίας, Χρεών και Ελλειμμάτων, Δημογραφικού, Νομιμότητας, Αξιών, Ήθους, Διαιώνισης χαρατσιών, Υπερφορολόγησης, Μόλυνσης Περιβάλλοντος (Αιθαλομίχλη από τα τζάκια), Φτωχοποίησης, Ανεξέλεγκτης Εγκληματικότητας; Ισονομίας, Ισότητας, Απαξίωσης και.....
Συρρίκνωσης της Πατρίδας μας, Δημοκρατίας, Θεσμών, διάλυσης /αποσάρθρωσης του κοινωνικού ιστού.
Θα επαναπροσληφθεί η εκπαιδευτικός του Κολλεγίου (όπου Πρόεδρος είναι ο αδελφός του κου Πρωθυπουργού) η οποία απελύθη –όπως γράφτηκε –επειδή έπιασε το γιό του να αντιγράφει;
Ή πρόκειται για ανυπόστατες φήμες; (Σ.Σ. Τόσο ως προς την αντιγραφή, όσο και ως προς την περίπτωση της επαναπρόσληψης;).


 Υ.Γ Αν κάνει –έστω μερικά- από τα παραπάνω ενδέχεται να (ξανα) ψηφιστεί. Αν όχι τότε θα περάσει ο επόμενος …ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΗΣ των κακώς κειμένων.

Κ.Δ.ΧΡ

-//-


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΣ


Οι Τροικανοί δεν μας εμπιστεύονται πλέον. Φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους, επειδή –δικαίως –τους εχθρευόμαστε. Αρνούνται να πιούν ακόμη και νερό, αν δεν είναι εμφιαλωμένο. Μάλιστα, απαιτούν να το ανοίγουν οι ίδιοι.
Το ζήτημα ασφαλώς είναι σοβαρό.
Εγκυμονεί κίνδυνο αποχώρησής τους, αν δεν τους προστατέψουμε –όπως τους πρέπει, όπως αξίζει σε κάθε ηγεμόνα –από τους υπηκόους του.
Η κυβέρνηση οφείλει να επιλέξει ένα αξιόπιστο, πρόθυμο στέλεχος της (από την πληθώρα των οσφυοκαμπτών που διαθέτει) και να τον τοποθετήσει στην υπηρεσία των Αποικιοκρατών. Να ορκίσει δηλαδή έναν: «Υπουργό δοκιμαστή» ο οποίος θα δοκιμάζει το φαγητό / ποτό των Σουλτάνων αφεντάδων.
Η υποτέλεια δεν πρέπει να είναι ατελής, αλλά τέλεια.

Κ.Δ.ΧΡ



-//-


ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΕΣ ΕΥΧΕΣ



Άνθρωποι, Εταιρίες, Προϊόντα , Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί,  Επαγγελματίες, Πολιτικοί κ.α  στέλνουν ευχές τούτες τις χρονιάρες ημέρες για το καλό.
Πρώτη φορά συνέβη να στέλνουν –από τηλεοράσεως παρακαλώ –και τα …….5ψήφια νούμερα!
Όπως εκείνο, μέσω του οποίου κλείνεις ραντεβού με το γιατρό.
Δεν γνωρίζω τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε.
(δεν αποκλείω να δούμε και –μη απεργούντες –γιατρούς, και 10ψήφια, χωρίς επιπλέον χρέωση, νούμερα)


Κ.Δ.ΧΡ