Περιπέτεια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος - Παρουσίασε βλάβη εν ώρα πτήσης

blabh-ston-aera-gia-to-prwthypoyrgiko-aeroskafosΒλάβη στα όργανα παρουσίασε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.


Το αεροσκάφος τύπου Legacy παρουσίασε βλάβη ενώ πετούσε πάνω από τα Μέθανα. Συγκεκριμένα η ένδειξη βλάβης στα όργανα ελέγχου ενημέρωνε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους ότι δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε τα αεροδυναμικά βοηθήματα για την απογείωση και την προσγείωση (φλαπς).

Το αεροσκάφος επέστρεψε αμέσως στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου αποβιβάστηκαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, οι οποίοι και βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου. Η βλάβη επιδιορθώθηκε και αναμένεται να επιθεωρηθεί από τους τεχνικούς της μονάδος της βάσης και κατόπιν να ανεφοδιαστεί εκ νέου με καύσιμα για συνεχίσει το προγραμματισμένο ταξίδι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το αεροσκάφος αναμένεται στις 19:10 περίπου να απογειωθεί προκειμένου να δοκιμαστεί από τους χειριστές. Η διαδικασία της δοκιμής προβλέπεται να διαρκέσει 10-15 λεπτά. Λέγεται πως αν δεν επισκευαστεί το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν θα ταξιδέψει τελικά ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί και η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ μεταξύ του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και του Προέδρου της Socar κ. Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης.