Σαρκοζί: Θα επιστρέψω στην πολιτική - Είναι μοιραίο


Αναπόφευκτη, φέρεται να χαρακτηρίζει την επιστροφή του στην γαλλική πολιτική σκηνή, ο πρώην πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδίδει το περιοδικό Le Point, οι οποίες ωστόσο διαψεύδονται από το άμεσο περιβάλλον του, αν και κάποιοι από τους συνεργάτες του δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους.


«Το θέμα δεν είναι να μάθουμε αν θέλω να επιστρέψω ή όχι. Δεν γίνεται να μην επιστρέψω. Δεν έχω την επιλογή. Είναι μοιραίο» φέρεται να δηλώνει σε φίλους και συνεργάτες του ο Σαρκοζί, σύμφωνα με.........
ρεπορτάζ του περιοδικού Le Point.
Μάλιστα ο πρώην υπουργός Ζαν Λουί Μπορλού, δηλώνει στο γαλλικό περιοδικό: «Ο Σαρκοζί θέλει να επιστρέψει. Δεν πρόκειται πια για κάποια αποκάλυψη».
Η εκπρόσωπος τύπου του πρώην προέδρου το διαψεύδει, ενώ άλλοι σπεύδουν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους. «Εγώ είμαι ευτυχής- και αυτό ισχύει για πολλούς Γάλλους και βουλευτές- που ξέρω ότι ο Νικολά Σαρκοζί δεν αποκλείει την πιθανότητα επιστροφής του» δηλώνει ο βουλευτής του UMP, Ντανιέλ Φασκέλ.
Πάντως το εν λόγω δημοσίευμα δεν είναι το μοναδικό που υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος, σχεδιάζει την επάνοδό του, παρότι μετά την ήττα του από τον Φρανσουά Ολάντ, είχε διαβεβαιώσει ότι εγκαταλείπει την πολιτική.
Επιπλέον το επίμαχο ρεπορτάζ έρχεται μετά την χθεσινή δημοσκόπηση για το περιοδικό της Figaro, που φαίνεται να ενθαρρύνει τον Σαρκό και να...προετοιμάζει το έδαφος, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 46% των Γάλλων επιθυμεί στην επιστροφή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων (71% μεταξύ των οπαδών του κόμματός του UMP) σε αντίθεση με το μόλις 27% που δείχνει προτίμηση στον νυν ένοικο του Μεγάρου, τον Ολάντ.
«Πιστεύω ότι οι Γάλλοι δεν θα έχουν κοντή μνήμη» υποστηρίζει από την πλευρά της, η σοσιαλίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ, αντίπαλος του Σαρκοζί στις προεδρικές του 2007, αποδίδοντας τα σενάρια περί επιστροφής, στην διάσπαση και τις έριδες στους κόλπους της δεξιάς:
«Η δεξιά βρίσκεται σε αξιοθρήνητη κατάσταση. Διχασμός και απουσία προτάσεων. Είναι εσωτερική υπόθεση του στρατοπέδου της δεξιάς, αυτοί θα πρέπει να λύσουν τα προβλήματά τους».
Ερωτηθείσα αν θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες προεδρικές, η Ρουαγιάλ, προτιμά να δώσει μια διπλωματική απάντηση: «Ποτέ δεν λέμε 'ποτέ' στην πολιτική».