Οι «νεοφερμένοι» δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως για το 2013

oi-neofermenoi-disekatommyrioyxoi-pagkosmiws-gia-to-2013Φέτος, 210 νέοι επιχερηματίες από 42 χώρες καταχωρήθηκαν στην γνωστή λίστα του Forbes καθώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι το έτος της κρίσης κατά πολλούς, το 2013. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων «νεοφερμένων» στην λίστα του Forbes, είναι η επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας και fashion icon Tory Burch, η οποία θησαύρισε πωλώντας μπαλαρίνες και γυναικεία ρούχα.

Η πρώην σύζυγoς του Chris Burch είναι η δεύτερη νεότερη αυτοδημιούργητη
δισεκατομμυριούχος γυναίκα στην Αμερική έπειτα από την εφευρέτρια Sara Blakely.

Τον Δεκέμβριο, ο Chris Burch πώλησε μέρος των 28,3% των μετοχών του της εταιρείας του στην Tory Burch LLC, αποτιμώντας το σύνολο της εταιρείας σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, αξιοσημείωτη «είσοδο» το 2013 στο Forbes έκανε ο 37χρονος ιδρυτής του Go Pro Νίκολας Γούντμαν, ο οποίος μετέτρεψε το πάθος του για τη καταγραφή με κάμερα υπαίθριων σπορ σε εταιρεία αξίας 2.250.000.000 δολάρια.

Pro surfer Kelly Slater, καθώς και μια πληθώρα από ερασιτέχνες λάτρεις των σπορ, χρησιμοποιεί κάμερα GoPro HD για να καταγράψει τις περιπέτειές του. Και έπειτα υπάρχει και o 57χρονος Renzo Rosso, ιδρυτής του τζιν Diesel.

Ο Rosso είναι συνιδρυτής Diesel από όταν ήταν 23, και έχει συμμετοχή τα τελευταία δέκα χρόνια σε ευρωπαϊκούς οίκους μόδας. Κατέχει, επίσης, το ξενοδοχείο, The Pelican, ένα μοντέρνο ξενοδοχείο στο South Beach, και ένα οινοποιείο στη βόρεια Ιταλία, κοντά στο σπίτι του. Η αυτοκρατορία στη μόδα του Renzo Rosso είχε έσοδα ύψους 2 δισ. δολάρια το 2012.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Margarita Louis-Dreyfus, επιχειρηματίας στο χώρο του εμπορίου. Αξία επιχείρησης: 6 δισ. ευρώ
2. Renzo Rosso, επιχειρηματίας στο εμπόριο λιανικής ρούχων (Diesel), Αξία επειχείρησης: 3 δισ. Ευρώ.
3. Fernando Belmont, επιχειρηματίας στην αγορά των καλλυντικών. Αξία επιχείρησης: 2,2 δισ. Ευρώ.4.
4. Domenico Dolce & Stefano Gabbana, επιχειρηματίες στο χώρο της μόδας. Έσοδα 2 δις. Ευρώ ο καθένας.
5. Michael Pieper, επιχειρηματίας στην αγορά ηλεκτρικών αγορών κουζίνας. Αξία επιχείρησης: 2 δισ. ευρώ.
6. Isabel dos Santos, επιχειρηματίας σε εταιρεία δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Η πλουσιότερη γυναίκα στην Αφρική με 2 δισ. ευρώ.
7. Lei Jun, διευθυντικό στέλεχος σε εταιρεία Smartphone. Τον αποκαλούν Steve Jobs της Κίνας. Τα κέρδη της εταιρείας ανέρχονται στα 1,75 δισ. ευρώ.
8. M.A. Yusuff Ali, επιχειρηματίας στο λιανικό εμπόριο. Ο ινδός μεγιστάνας έχει κέρδη 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
9. Pham Nhat Vuong, βιετναμέζος κροίσος ο οποίος ασχολείται με το real estate και το 13 η επιχειρήσή του έχει αξία 1,5 δισ. ευρώ.
10. Ranjan Pai, ο ινδός επιχειρηματίας κατάφερε να εδραιωθεί στο χώρο της εκπαίδευσης έχοντας στην ιδιοκτησία του δεκάδες υψηλού επιπέδου κολέγια. Τα κέρδη του ανέρχονται στο 1,3 δισεκατομμύρια.