Κίνηση ΜΑΤ από τον ΣΥΡΙΖΑ - πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης!

Η αιφνιδιαστική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σήμανε συναγερμό σε όλα τα πολιτικά κόμματα και η συζήτηση θα στιγματιστεί από μεγάλες εντάσεις που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα με την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία που θα κρίνει εάν η κυβέρνηση προχωράει ή προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές.
Το ενδεχόμενο να μην λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης είναι σχεδόν απίθανο και το Μέγαρο Μαξίμου έχει βάλει ως στοίχημα τους 155 βουλευτές που θα καταψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός εκπλήξεων. Απο εκεί και πέρα το Μαξίμου βλέπει με καλό μάτι και την ψήφο των 11 ανεξάρτητων βουλευτών εκ των οποίων κάποιοι αναμένεται να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας μιας και στο παρελθόν έχουν ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών.

Βασικό ζητούμενο είναι η στάση της ΔΗΜΑΡ, η οποία ωστόσο δια στόματος του προέδρου, Φώτη Κουβέλη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας λέγοντας πως "θα δημιουργήσει προβλήματα". Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα κρατήσουν ουδέτερη στάση και θα ψηφίσουν παρόντες.