Κίνδυνος από δορυφόρο που πέφτει στη γη τις επόμενες ώρες

Κίνδυνος από δορυφόρο που πέφτει στη γη τις επόμενες ώρεςΠρόκειται για τον ευρωπαϊκό δορυφόρο GOCE ο οποίος τέθηκε σε τροχιά το 2009 για να χαρτογραφήσει το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη μας. Αυτός ο δορυφόρος αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να πέσει στη Γη, ωστόσο κανένας από τους αρμόδιους επιστήμονες που παρακολουθούν τη λειτουργία του, δεν είναι σεθέση να γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία...
Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", ο δορυφόρος ζυγίζει περίπου ένα τόνο κι έχει μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο. Κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα θα εκραγεί και θα διασπαστεί σε κομμάτια, πολλά από τα οποία θα πέσουν αυτούσια στο έδαφος ή σε κάποιον ωκεανό.

Ο δορυφόρος είχε κατασκευαστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και ήδη τις τελευταίες εβδομάδες η τροχιά που ακολουθεί τον έχει φέρει πολύ κοντά στη Γη. ¨οπως έχουν προβλέψει επιστήμονες του Οργανισμού, περίπου το 20% της μάζας του δορυφόρου κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα δεν θα διαλυθεί από την θερμότητα αλλά θα πέσει σε ξηρά ή θάλασσα σε πολλά κομμάτια.