Για φοροδιαφυγή 3.000.000 ευρώ κατηγορείται ο Γ. Παπαντωνίου

Για φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ για το χρονικό διάστημα 2000 – 2010 κάνει λόγο το πόρισμα του ΣΔΟΕ, για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος τα ευρήματα ωθούν την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου, τη γυναίκα που είχε δώσει την εντολή στο ΣΔΟΕ να .......
ασκήσει έλεγχο στα οικονομικά του πρώην υπουργού, να εκτιμά ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή κατ´ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, και κατά της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου σε βαθμό κακουργήματος (για το ίδιο αδίκημα), εξαιτίας του 1,33 εκ. ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζα της Ελβετίας.

Η άσκηση των ποινικών διώξεων ωστόσο δεν μπορεί πάντως να γίνει, αν δεν ολοκληρωθεί διοικητικά ο φορολογικός έλεγχος από την αρμόδια ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο αν ο κ. Παπαντωνίου και η γυναίκα του εμφανιστούν και πληρώσουν την οφειλή τότε αίρεται το αξιόποινο, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα στα όποια φαίνεται να εμπλέκεται και ο πρώην υπουργός.