Νέα κοινοβουλευτική ομάδα από τους "αντιφρονούντες" του Μπερλουσκόνι

Νέα κοινοβουλευτική ομάδα από τους Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Αυτό το ρητό φαίνεται ότι ταιριάζει τέλεια στο πολιτικό πατατράκ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όχι μόνο έγινε "ρεζίλι" παίρνοντας πίσω τελευταία στιγμή τις απειλές του και υποστηρίζοντας την κυβέρνηση Λέτα, αλλά αντιμέτωσε την ανταρσία στην ίδια του την παράταξη και την αποστασία βουλευτών του κόμματός του.

Ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL)...
, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, ανακοίνωσε ότι 12 "αντιφρονούντες" κεντροδεξιοί βουλευτές συνέστησαν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία σύντομα θα προστεθούν και άλλοι 14 βουλευτές.

Επίσης, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, απόψε  πρόκειται να συνεδριάσουν και οι "αντάρτες" γερουσιαστές, που συσπειρώνονται γύρω από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο - και γραμματέα του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που μετονομάστηκε πρόσφατα ξανά σε Φόρτσα Ιτάλια- για να προχωρήσουν στην σύσταση δικής τους αυτόνομης ομάδας.

Ο Αλφάνο δήλωσε νωρίτερα ότι η ρήξη στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς "ήταν αναπόφευκτη",  αλλά οι γέφυρες δεν έχουν ακόμη καταστραφεί οριστικά.

Μετά την συνάντησή του με τους "αντιφρονούντες" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα ίσως έχει μια ακόμη συνομιλία με τον Μπερλουσκόνι σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Κύριο αίτημα των διαφωνούντων της κεντροδεξιάς, είναι να πάψουν οι δικαστικές υποθέσεις του Μπερλουσκόνι να προσκόπτουν τη λειτουργία της κυβέρνησης και να δοθεί η έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και της ανάπτυξης καθώς και της ανεργίας, αλλά και στην προετοιμασία της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντας κατά μέρος τους ακραίους τόνους.