Τα πέντε κέρδη αν έρθει διπλό στο Ντα Λουζ

Με στόχο το διπλό που θα τον θέσει απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου και θα τον κρατήσει σε απόσταση μίας νίκης από την πρωτοπόρο Παρί θα παραταχθεί απόψε στις 21:45 ο Ολυμπιακός στο «Ντα Λουζ» με αντίπαλο την Μπενφίκα.

Στα της ενδεκάδας, ο Μίτσελ έχει αποφασίσει για τις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας και υπάρχει δίλημμα σε ότι αφορά τη συμμετοχή του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Ισπανός προπονητής προτίθεται να παρατάξει την Τετάρτη, τον Ρομπέρτο κάτω από τα.........
δοκάρια, στην άμυνα τους Μανιάτη, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, μπροστά τους τους Σάμαρη, Εντινγκά, λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή τους Φουστέρ (ή Ντομίνγκεζ), Βάις, Σαβιόλα και στην κορυφή της επίθεσης τον Μήτρογλου.

Στην αντίπερα όχθη, με τουλάχιστον τρεις απουσίες θα παραταχθεί απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Ντα Λουζ» η Μπενφίκα, με τους Σουλεϊμάνι, Μάρκοβιτς αλλά και τον πρώην «ερυθρόλευκο» Φέισα να είναι οι σίγουροι απόντες.

Τα πέντε κέρδη του διπλού στο Ντα Λουζ

1. Ο Ολυμπιακός αποκτά σαφές προβάδισμα για τη δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί στους 16 του Champions League. Θα βάλει από κάτω τους Πορτογάλους, θα έχει το πάνω χέρι λόγω νίκης και θα τους περιμένει στο Φάληρο στον αγώνα για την 4η αγωνιστική.

2. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αν ο Ολυμπιακός πάρει ακόμη μία εκτός έδρας νίκη, μετά από αυτή κόντρα στην Άντερλεχτ, θα πάρει τα πάνω του και θα αποτινάξει το… αμαρτωλό παρελθόν όπου τα διπλά στο Champions League ήταν… ανέκδοτο.

3. Ο Μίτσελ είναι ένας προπονητής που κάθεται στον …ηλεκτρικό πάγκο του Ολυμπιακού και παίζει συνεχώς το κεφάλι του, πόσο μάλλον μετά το μέτριο ξεκίνημα και τη γκρίνια που υπήρχε γύρω από το όνομά του. Οι τελευταίες νίκες και δη αυτή στο Βέλγιο, ισχυροποίησε τη θέση του. Φανταστείτε τι θα γίνει με ένα διπλό στην Πορτογαλία.

4. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ανέβει το δικό του Γολγοθά με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι μόνο τα δύο ματς με την Μπενφίκα έξω και μέσα, αλλά και τα εγχώρια ντέρμπι με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι Πειραιώτες είναι να υπάρχει ένα… μαύρο σύννεφο πάνω από την ομάδα ενόψει των συγκεκριμένων αναμετρήσεων.

5. Υπάρχει και κάτι… λιγότερο καλό αν έρθει απόψε η νίκη στο Ντα Λουζ, ειδικά αν η Παρί κάνει το φυσιολογικό και κερδίσει την Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός θα έχει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, ενώ θα έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Europa Leage. Αυτό το σενάρια είναι στην άκρη του μυαλού, αφού πρώτος στόχος είναι η κατάληψη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Καλό, όμως, είναι να υπάρχει σίγουρη η «κάβα» της τρίτης θέσης.