Σούπερ Λιγκ: 9η αγωνιστική

kafeneio sp
Διαβάστε τα αποτελέσματα της ένατης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του για φέτος, τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει ότι άφησε από τη Μακάμπι και ο Ολυμπιακός να δέχεται γκολ μόλις στο 1' αλλά.....

Άρης - Πλατανιάς 1-2 

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πέτυχε ο Πλατανιάς επικρατώντας με 1-2 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη το κέρδισε με το γκολ του Γουνδουλάκη στο 83΄ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Κι όσο για αυτή του Ζόραν Μιλίνκοβιτς δεν μπόρεσε να κάνει το τρία στα τρία και να δώσει συνέχεια στα δύο διπλά που είχανε προηγηθεί σε Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου και Βέροια πικραίνοντας τους φιλάθλους της.

Ο Πλατανιάς προηγήθηκε στο 43΄ με το γυριστό σουτ του Τόρες για να ισοφαρίσει ο Άρης με την κεφαλιά του Ουντότζι στο 72΄ και να διαμορφωθεί το τελικό 1-2 από το τετ α τετ του Γουνδουλάκη στο 83΄με τον Διούδη.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στους επαναληπτικούς της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Άρης την Πέμπτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Πλατανιάς μία μέρα πριν στην Ριζούπολη με τον Απόλλων Σμύρνης.

Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2 

"Καθαρή" νίκη με 2-0 για τον Ατρόμητο στην Ξάνθη, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο, χάρη στα γκολ των Ναπολεόνι και Παπαδόπουλου. Μόνη τρίτη στη βαθμολογία η ομάδα του Παράσχου.

Την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε παιχνίδια πήρε ο Ατρόμητος, που επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια, στο εναρκτήριο ματς της 9ης αγωνιστικής.

Οι Περιστεριώτες ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να... καθαρίσουν ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Ναπολεόνι, μετά από ασίστ του Παπαδόπουλου, ενώ ο Έλληνας επιθετικός ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του με κεφαλιά στο 44', μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίδες.

Η γηπεδούχος ομάδα δεν δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ατρομήτου, αφού είχε μόλις μία κλασική ευκαιρία, με τον Σολτάνι στο 63ο λεπτό.

Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι πλέον μόνη της στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη, που ηττήθηκε μετά από δύο συνεχόμενες νίκες, έμεινε 5η με 13 βαθμούς.

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0 

Με γκολ των Ντε Μπλάσις και Ουρτάδο ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε μετά από τρεις αγωνιστικές στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού στην Τρίπολη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Αρκάδες που ήταν καλύτεροι στο ματς και έφτασαν στους 13 βαθμούς, πήραν το πολύτιμο "τρίποντο" με τα γκολ των Ντε Μπλάσις και Ουρτάδο. Ο Λεβαδειακός με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο του δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και παρέμεινε στην 14η θέση της βαθμολογία με οκτώ βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες "ξύπνησαν" μετά το πρώτο ημίωρο, με τον Αστέρα να αποκτά την υπεροχή και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με τον Ντε Μπλάσις. Από την άλλη ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά στηρίχθηκε στις αντεπιθέσεις, αλλά και πάλι δεν ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του.

Αντίθετα πιο ουσιαστικός ήταν και πάλι ο Αστέρας Τρίπολης στο δεύτερο ημίχρονο. Δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά στα καρέ της ομάδας της Βοιωτίας και πέτυχε ένα ακόμη γκολ με τον Ουρτάδο. Ο Λεβαδειακός και πάλι δεν έδειξε κάτι και ο Νίκος Καραγεωργίου που έκανε το ντεμπούτο του θα έχει πολύ δουλειά να κάνει.

Πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε από τους ανθρώπυς του Αστέρα Τρίπολης, ο Μάρτιν Φούλοπ για την προσφορά του στο σύλλογο. Ο Φούλοπ σταμάτησε απότομα την καριέρα του καθώς δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2 

Ο Παναθηναϊκός όντας πολύ καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε τον Εργοτέλη πετυχαίνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του τη φετινή σεζόν και βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί των Κρητικών.

Μια σπουδαία νίκη επί ενός αντιπάλου ο οποίος ήταν αήττητος μέχρι το Σάββατο πήρε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε του Εργοτέλη με 2-0 χάρη σε γκολ των Φιγκερόα και Κουτρουμπή.

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι από τους Κρητικούς κυρίως στο δεύτερο μέρος και πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους την φετινή σεζόν ενώ επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα κόντρα στον Πανθρακικό.

Δυο όψεις είχε το παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Παναθηναϊκό στο Παγκρήτιο καθώς το πρώτο μέρος άνηκε στους Κρητικούς που όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ τις κλασικές φάσεις που δημιούργησαν και το δεύτερο στο Τριφύλλι.

Σε αντίθεση οι πράσινοι όμως βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Φιγκερόα και Κουτρουμπή και πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος επιστρέφοντας παράλληλα στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο με ένα σύστημα 4-4-2 με ρόμβο και τους Φιγκερόα, Μπεργκ μαζί στην επίθεση και στο πρώτο μέρος οι πράσινοι έδειξαν να μην βρίσκουν τα πατήματα τους και να μην έχουν καλή ανταπόκριση στο εν λόγω σύστημα.

Στο δεύτερο μέρος όμως έδειξαν πολύ καλύτερο πρόσωπο και έκλεισαν τον Εργοτέλη, δημιούργησαν φάσεις και πήραν μια σπουδαία νίκη.

Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 

Σε ένα θεαματικό ματς με πολύ καλό ρυθμό και 4 γκολ, Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, στο θεαματικότερο ίσως ματς της 9ης αγωνιστικής. Φοβερά και τα δύο γκολ των γηπεδούχων.

Την πρώτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ως γηπεδούχος, παραχώρησε η Βέροια στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στους βαθμούς μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3 

Ο Λούκας επέστρεψε κεφάτος στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και με δύο δικά του γκολ οδήγησε τον "Δικέφαλο" στο άνετο διπλό επί του Πανθρακικού με 3-0.

Αυτή τη φορά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν... όρεξη να καρδιοχτυπήσουν τους οπαδούς τους. Μπήκαν στη "μικρή Τούμπα"-πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς ένα γήπεδο που κατακλύστηκε από 4.000 τρελαμένους-αποφασισμένοι να μην δώσουν κανένα δικαίωμα στον Πανθρακικό να αμφισβητήσει την αναωτερότητά τους.

Και το πέτυχαν έχοντας μπροστάρη τον Λούκας Πέρεθ που στην επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα μετά από τρία ματς που έμεινε αρχικά στον πάγκο, τα έκανε... όλα.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1 

Ο ΟΦΗ σκόραρε στο 11ο δευτερόλεπτο στο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως με τον Κάμπελ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να μοιράζει 4 γκολ, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 5-1. Απέκρουσε πέναλτι ο Δασκαλάκης στο 1-1, που δεν έπρεπε να δώσει ο διαιτητής. Αποθεώθηκε ο Γκαλέτι.

Ένα γρήγορο γκολ (11ο δευτερόλεπτο) του ΟΦΗ στο "Γ. Καραϊσκάκης" λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στο αποψινό ματς, όμως με τον Τζόελ Κάμπελ σε τρελά κέφια οι Πειραιώτες πήραν τελικά το τρίποντο, όχι τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό σκορ.

Ο Κοσταρικανός άσος του Ολυμπιακού ήταν από άλλο πλανήτη, αφού έτρεξε, μάρκαρε, προσπάθησε, ήταν παντού και έβγαλε τέσσερις εξαιρετικές ασίστ (2 στον Μήτρογλου και από μια σε Μανιάτη και Γιαταμπαρέ).

Με τέτοιον Κάμπελ λοιπόν, δύσκολα να έχανε ο Ολυμπιακός, αν και ο ΟΦΗ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στο πρώτο μέρος. Οι Κρητικοί εμφανίστηκαν διαβασμένοι και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατάφεραν να κρατήσουν το 1-1 μέχρι το 52'. Από 'κει και πέρα, ήρθε η κατάρρευση που αδικεί την μέχρι τότε προσπάθειά τους...

Όπως σας προαναφέραμε το 5-1 δεν αντικατοπτρίζει την γενική εικόνα του ματς, αφού ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά κάποια ξεσπάσματα στην απόδοσή του. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως ο Μίτσελ είχε κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.

Αξίζει να πούμε πως ο διαιτητής κακώς έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 44', πέναλτι που δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Μήτρογλου, καθώς έδιωξε σωτήρια ο Σήφης Δασκαλάκης. Ο πρώην πορτιέρο των Πειραιωτών έκανε όμως λανθασμένη έξοδο στο 2-1 και από ωραίος έγινε μοιραίος.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έφτασε τους 25 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με 6 βαθμούς και αγνοεί τη νίκη.

Τέλος, να πούμε πως ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε ούτε λίγο, ούτε πολύ τα 12 γκολ σε 9 ματς πρωταθλήματος και είναι πρώτος σκόρερ της Superleague.

Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης 2-1 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Κολοβό, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή και πήρε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του. Πολλά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία για μία ακόμη φορά ο Απόλλων Σμύρνης.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε ο Πανιώνιος, ο οποίος έκανε και την παρθενική του ανατροπή στο φετινό πρωτάθλημα.

Oι "κυανέρυθροι" πραγματοποιώντας πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και έχοντας τον Δημήτρη Κολοβό σε μεγάλη μέρα, πήραν ένα σημαντικό τρίποντο και ταυτόχρονα υποχρέωσαν τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πέμπτη ήττα του σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.

To ματς του Παναιτωλικού με την Καλλονή θα διεξαχθεί στις 28/10 και ώρα 19:30