Κατάσχεση σπιτιού συμβασιούχου πολύτεκνου από την Εφορία για 2.200 ευρώ!!

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στη ΔΟΥ Μυτιλήνης, θα πραγματοποιήσει το ΕΚ Λέσβου, σωματεία, ο σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών - Παράρτημα της ΟΓΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ του νησιού, μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 7/10 στα γραφεία του ΕΚ, για να συζητήσουν και να λάβουν μέτρα απόκρουσης της επιδρομής ξεσπιτώματος των λαϊκών οικογενειών.
Αφορμή στάθηκε η κατάσχεση του σπιτιού ενός συμβασιούχου...
εργαζόμενου γιατί χρωστά στην Εφορία 2.200 ευρώ, όπως αποφάσισε η ΔΟΥ της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που δεν διστάζει να πετάξει στο δρόμο λαϊκές οικογένειες.
Η ανάλγητη απόφαση εφαρμόζεται από την Εφορία σε ένα συμβασιούχο - εργαζόμενο στα έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που είναι απλήρωτος, η σύμβαση του λήγει τον επόμενο μήνα με άγνωστο το εργασιακό του μέλλον, η γυναίκα του είναι άνεργη και είναι πολύτεκνοι, καθώς έχουν 4 παιδιά, το μεγαλύτερο των οποίων είναι ηλικίας 11 ετών.
Σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Κέντρο σημειώνει ότι: «Κυριολεκτικά ξεσάλωσαν Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ. Κάνουν το παν με μεγάλο μεράκι και "πάση θυσία", να εξασφαλίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τα δάνεια των τοκογλύφων, πτωχεύοντας την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στέρησαν τη δουλειά στο 30% των εργαζομένων στέλνοντας τους στην ανεργία. Στέρησαν το δικαίωμα στην πρόσβαση για τις δομές υγείας, αφήνοντας τους ανασφάλιστους. Στέρησαν το ψωμί από το τραπέζι των ανέργων και όχι μόνο. Στερούν ό,τι κοινωνικό αγαθό υπάρχει και είναι δικαίωμα, φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, μόρφωση, ψυχαγωγία κτλ. Τώρα έρχονται να πάρουν και το κεραμίδι που στεγάζουμε τα παιδιά μας...».