Τα χαρτιά τους καίγονται ένα-ένα...Γιατί τα καίνε οι ίδιοι;

Η χθεσινή δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου, περί λογικής πρότασης για συγκυβέρνηση ΝΔ και Χρυσής Αυγής, έρχεται σε μία σειρά δηλώσεων πολιτικών και των "παπαγαλακίων" που πετάνε στα σχοινιά την κοινή γνώμη, εναντίον τους!

Από τι αρχές του Μνημονίου, σε πολιτικό επίπεδο, οι δανειστές μας καίνε το πολιτικό δυναμικό τη χώρας, χωρίς να το πολυσκεφτούν, και δείχνοντας κατ' εμένα και πολιτική απειρία...

Ξεκίνησαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου, που έχοντας να αντιμετωπίσει μία τότε συνολικά αντιμνημονιακή αντιπολίτευση(με αρχηγό τον Σαμαρά), τον έβαζαν, να περνάει το ένα μέτρο μετά το άλλο, χωρίς παύση(λες και υπήρχε περίπτωση, να βγει ποτέ το πρόγραμμα), ανα τρίμηνο ή τετράμηνο. Το ΠΑΣΟΚ του 44% το έφτασαν στο 13%, εκτιμώντας ότι η μεγάλη πτώση του "βοηθηθηκε" από τις προεκλογικές δεσμεύσεις τύπου "Λεφτά υπάρχουν".

Και ενώ τον Οκτώβρη του 2011, η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει, ο Σαμαράς τις κρίσιμες ώρες κάνει την κωλοτούμπα και λέει ναι στο PSI, και στον σεβασμό των συμφωνηθέντων, αντί να πάει η χώρα σε γρήγορες εκλογές, όπου η ΝΔ θα είχε να επιδείξει μπόλικο αντιμνημονιακό προφίλ, και να "πασαλίψει' τις ελάχιστες δηλώσεις που είχε κάνει μέχρι τότε ο Σαμαράς υπέρ του μνημονίου, γίνεται η κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν γινόντουσαν εκλογές τον Νοέμβρη του 2011, η ΝΔ, θα έπαιρνε από μόνη της πλειοψηφία, και βέβαια θα εφάρμοζε τα μνημόνια, αλλά μόνη της, χωρίς εξαρτήσεις(εννοείται θα πούλαγε και τότε την παραμύθα της επαναδιαπραγμάτευσης), και θα είχε να λέει για ισχυρή λαϊκή εντολή. Και να θυμίσω ότι τα μέτρα του PSI, πέρασαν τον Φλεβάρη

Η ΝΔ "καίγεται, και εκεί φαίνεται η λάθος εκτίμηση των δανειστών, που "φοβόντουσαν" τον Σαμαρά, και ήθελαν μέσω συγκυβέρνησης να τον "δεσμεύσουν", ενώ ο ίδιος φαίνεται σήμερα ότι δεν αποτελούσε απειλή για τα σχέδια τους, αλλά ήταν σύμμαχος τους. Το αποτέλεσμα η ΝΔ του 35% φτάνει στο 19% και μετά με μπόλικη τρομοκρατία στο 29%, αλλά εξαντλώντας την δεξαμενή συντηρητικών φιλομνημνιακών ψήφων(Ντόρα, Λαος που εκμηδενίστηκε, Τζήμερους, Μάνους).

Μετά με το ΠΑΣΟΚ να σβήνει, καίνε και την ΔΗΜΑΡ, που φάνταζε ω μία εναλλακτική πρόταση στην κεντροαριστερά, απαιτώντας συνέχεια πιο σκληρά μέτρα. Πάλι, υπερτίμησαν τον Κουβέλη, σαν πολιτική απειλή, και τον έβαλαν στα σκατά, με τον ίδιο βέβαια να μην έχει ενδοιασμούς.

Και μετά τα κόμματα, ερχόμαστε στα "παπαγαλάκια" τουςΔεν ήθελε μυαλό, πιστεύω, να πει κάποιο "πολιτικό μυαλό" στον Μπόμπολα ότι το Mega θα έπρεπε να φαίνεται "κάπως" αντικειμενικό. Από τον πρώτο χρόνο του μνημονίου έγινε φερέφωνο των δανειστών και των εκάστοτε μνημονιακών κυβερνήσεων, με τρόπο τόσο απροκάλυπτο......Ακολούθησαν ΣΚΑΙ, Ant1, Alpha! Πρετεντέρης, Τσίμπας, Τρέμη, Ευαγγελάτος, Παπαδημητρίου, Προτοσάλτε, Κοσιώνη, Χούκλη, Σρόιτερ, τις ημέρες των κρίσιμων ψηφοφοριών ασκούσαν τρομοκρατία σε αυτούς τους που τους άκουγαν, ενώ τα μέτρα θα πέρναγαν, και το ήξεραν....

Στα παραπάνω, να προσθέσω ακραίες φιλοκυβερνητικές τοποθετήσεις Πρετεντέρη, Προτοσάλτε, Παπαδημητρίου, που παράλληλα έκαναν επίθεση στην αντιμνημονιακή αντιπολίτευσηΤραγικά πράγματα για την εικόνα των ελληνικών ΜΜΕ...Άνθρωποι εντελώς νεοφιλελεύεθροι, εκτός πολιτικού παιχνιδιού, όπως ο Ανδριανόπουλος απορούσε γιατί τόσο επίθεση σε Τσίπρα, Καμμένο, τόσο απροκάλυπτα....Και μην ακούσω "μπαρούφες", ότι τους Τσίπρα, Καμμένο τους έσπρωχναν κρυφά, με αυτόν τον τρόπο, τόση λάσπη δεν δρα προωθητικά σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, και φάνηκε στις εκλογές του Ιουνίου.

Μία ερμηνεία, είναι ότι οι δανειστές μας, με καθοδηγητή την Μέρκελ, απλά απαιτώντας την άμεση υποταγή πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας στα σχέδια της, δείχνει μία βιασύνη. Στο κάτω-κάτω, η Ελλάδα είναι μία μικρή οικονομία, αν δεν υποταχεί γρήγορα αυτή τι θα κάνει με Ισπανία και Ιταλία;;Πως θα παραδειγματιστούν;; 

Και έχω έντονη από την άλλη την εικόνα, πως δεν κάνουν "πολιτική" στην Ευρώπη, πλέον πολιτικοί, αλλά "τεχνοκράτες", και αυτοί από "πολιτικούς' χειρισμούς είναι κοινώς "σκράπες"

Η άποψη, ότι τα έκαψαν γρήγορα τα "χαρτιά" τους, για΄τι το σχέδιο ήταν γρήγορο, και όντως σε λίγο χρόνο κατάφεραν να μας εξαθλιώσουν ταχύτατα, σεβαστή, αλλά πάσχει στον παράγοντα του μακροχρόνιου ελέγχου που είναι καθοριστικός παράγοντας!

Άνεμος Αντίστασης