Ζεσταίνει τις μηχανές η Αμερική - Έτοιμος να αποκρούσει την επίθεση ο Άσαντ

asant-tha-apanthsoyme-dynamika-se-kathe-eidoys-epitheshΑντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επέμβαση των δυτικών στην Συρία. Το πρωί εγκατέλειψαν το συριακό έδαφος οι επιθεωρητές του ΟΗΕ και πλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Μπορεί χθες το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος να δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την επίθεση, ωστόσο έστειλε το μήνυμα πως το καθεστών Άσαντ πρέπει να τιμωρηθεί για τη χρήση χημικών όπλων...
Από την πλευρά του ο σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε αποφασισμένος να αντιμετωπίσει δυναμικά την όποια επίθεση από τις χώρες της Δύσης. Η συριακή κυβέρνηση είχε νωρίτερα προειδοποιήσει ότι θα «εκπλήξει» τους εχθρούς της με την αμυντική στάση της.

Ο στρατός της χώρας μας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αποφασιστικά οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής επίθεσης, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Άμυνας, Φαχντ Γιάσεμ αλ Φράιτζ, τονίζοντας ότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων οι πάντες.

Την ίδια στιγμή πηγές του συριακού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζουν τις αποδείξεις των ΗΠΑ, πως η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα, ως «αβάσιμες» και πως στηρίζονται στα «ψεύδη των τρομοκρατών».

«Η αξιολόγηση των πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που παρουσίασε ως αποδεδειγμένη τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση εις βάρους του ίδιου της του λαού, είναι αβάσιμη και βασίζεται σε ψέματα των τρομοκρατών και σε υπερβολές των μέσων ενημέρωσης», ανέφερε η πηγή του υπουργείου.