Ούτε ο Άδωνις έχει διαβάσει το μνημόνιο!!!

adonis1308131.pngΘα αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία; Αυτή ήταν η ερώτηση που υποβλήθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο οποίος από το προαναγγελθέν δόγμα ''λίγα λόγια-πολλά έργα'' δεν έχει αφήσει κανάλι για κανάλι και ραδιόφωνο για ραδιόφωνο. Ο Άδωνις απαντά κατηγορηματικά ότι δεν εξετάζεται αυτή η περίπτωση. Ο δημοσιογράφος ο οποίος δηλώνει φανατικός αναγνώστης του μνημονίου αναφέρει ότι στο μνημόνιο 3 αναφέρεται  25 ευρώ εισιτήριο για όλους από το 2014...
Ο έταιρος δηλωμένος μελετητής του μνημονίου Άδωνις Γεωργιάδης τα χάνει προς στιγμήν και ανασκευάζει τη βεβαιότητά του λέγοντας πως αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση και εφόσον επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που ετέθησαν δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Μάλιστα, ο ίδιος, στη συνέχεια,  βαυκαλίζεται με την εντός στόχων πορεία που μέχρι τώρα ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας. Παρακολουθήστε με προσοχή το βίντεο:



Επί της ουσίας, δεν υπάρχει πουθενά στο μνημόνιο 3 αύξηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για όσους επισκέπτονται τα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας. Όπως επίσης, τα 5 ευρώ δεν είναι για όλους όπως αναφέρεται καθώς τα επείγοντα περιστατικά δεν πληρώνουν εισιτήριο και μάλιστα έχει δοθεί η απαραίτητη υπουργική οδηγία (οδηγία να την πει ο θεός διότι βρίθει ασαφειών).    Αυτό το οποίο προφανώς μπερδεύει και ο δημοσιογράφος και ο Άδωνις είναι ένας διαφορετικός νόμος, ο οποίος προβλέπει την είσπραξη  25 € από ασθενείς οι οποίοι γίνονται εισαγωγή στο νοσοκομείο και όχι αυτών που επισκέπτονται το νοσοκομείο.

mninonio3.png

Παρά τις πλαϊνές ματιές του Άδωνι στα σκονάκια του, ο ίδιος φαίνεται να μη γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο μέτρων, τα οποία, με τη «βοήθεια» του δημοσιογράφου, μετέτρεψε σε ένα, αυτό δηλαδή της είσπραξης χρημάτων κατά την επίσκεψη.    Η κοροϊδία, δυστυχώς, δε σταματάει εκεί. Ο κύριος Γεωργιάδης προσπαθεί να μας πείσει ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ενώ στην πραγματικότητα αυτό θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση. Πώς γνωρίζει εκ των προτέρων ο Άδωνις το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης; Και επειδή δουλευόμαστε μεταξύ μας, αυτό που προσωπικά εκτιμώ είναι ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί αλλά το υπό διαπραγμάτευση ποσό των 25 € θα μειωθεί. Κάνοντας και μία προσωπική πρόβλεψη θεωρώ πως ίσως το ποσό κατεβεί μεταξύ 10 και 15 ευρώ.

* Τουλάχιστον ο -εκτός υπουργείου- Χρυσοχοΐδης ήταν ειλικρινής 

epikairo.gr