Θέλουν να πουλήσουν την ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό ως... οικόπεδο;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έξω από το υπουργείο Οικονομικών , όπου εκεί πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη για την «εξυγίανση» της κρατικής αμυντικής Βιομηχανίας.
Μια «εξυγίανση» που μυρίζει ξεπούλημα με μεθοδεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα...
να θέλει την άλλοτε ΠΥΡΚΑΛ του Υμηττού, που εκτείνεται σε 160 στερέματα, να βγαίνει στο “σφυρί' για μια χούφτα ευρώ.

Το τραγελαφικό είναι πως έρχονται σε λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στον Υμηττό οι Αμερικανοί να υπογράψουν τις συμβάσεις για τις παραγγελίες πυρομαχικών ύψους 200.000.000 ευρώ.
Τι θα βρουν εκεί; Φορτηγά να μετακομίζουν τα πανάκριβα μηχανήματα; Εξαθλιωμένους υπαλλήλους που έχουν να πληρωθούν έξι μήνες και δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά;

Πάντως στη σύσκεψη αυτή μετείχε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά , το ΤΑΙΠΕΔ και η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ).

Σύμφωνα με  τους εργαζομένους μεθοδεύεται να ξεπουληθούν οι εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στον Υμηττό έως ...οικόπεδο . Σε τι ποσό και γιατί ; Άγνωστο....

Στις πανάκριβες αυτές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται τα μεταλλικά μέρη των πυρομαχικών και έχουν δοθεί ειδικές αδειοδοτήσεις. Που θα μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις αυτές ; Κανείς δεν ξέρει . Αλλά οποιαδήποτε τέτοια κίνηση απαιτεί πάρα πολλούς μήνες ενώ οι Αμερικανοί βιάζονται να αρχίσουν να παραλαμβάνουν.

Ήδη είναι αγανακτισμένοι καθώς να προσπαθούσαν να υπογράψουν την αρχική συμφωνία της παραγγελίας των πυρομαχικών εδώ και μήνες και τώρα δεν θα βρίσκουν γραφείο όταν έρθουν στον Υμηττό να υπογράψουν την τελική συμφωνία.

Οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ δηλώνουν ότι ξεπέρασαν όρια τους ,θεωρούν εθνική προδοσία τη μεθόδευση να απαξιωθούν και να οδηγηθούν στο κλείσιμο τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι η τελευταία τους, που θα είναι ειρηνική.

Πάντως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  έχει δώσει κατευθυντήρια εντολή να εξυγιανθούν τα ΕΑΣ και όχι να απαξιωθούν καθώς τίθεται θέμα και εθνικής ασφάλειας.