Φόβοι για «εμφύλιο» στην κυβέρνηση με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Φόβοι για «εμφύλιο» στην κυβέρνηση με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίαςΗ κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει μέσω του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη μερική άρση των απαγορεύσεων του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, με τη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων, ώστε να προστατευτούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια που θα κληθεί να προσπεράσει...
Αν και το θέμα για την άρση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικία το επανέφερε την Παρασκευή σε συνέντευξη του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση μελετάται με προσοχή το θέμα και ξεκαθαρίζοντας όμως ότι χρειάζεται διαχωρισμός μεταξύ όσων αντικειμενικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν και των κακοπληρωτών.

«Ο άνεργος και ο φτωχός που δεν μπορεί να πληρώσει δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς δεν θα έχουμε στεγαστική πίστη και οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν σε κανέναν δάνειο» είχε πει ο κ.Στουρνάρας στο Mega.