Υπουργεία : Άδειες από σημαία, υπερωρίες-μαϊμού, ωράριο a la carte

Υπουργεία : Άδειες από σημαία, υπερωρίες-μαϊμού, ωράριο a la carteΕλέγχους σε μεγάλο αριθμό φορέων, για την τήρηση του ωραρίου από τους δημόσιους υπαλλήλους, διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) με εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης...

Ήδη, σε σχετική έκθεση του ΣΕΕΔΔ, που κοινοποιήθηκε σήμερα και η οποία έγινε δειγματοληπτικά στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις υπηρεσίες του υπ. Τουρισμού, στις υπηρεσίες της ΓΓ Πολιτισμού του υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού και στις υπηρεσίες του υπ. Εσωτερικών, που στεγάζονται στο κτίριο της οδού Ευαγγελιστρίας 2, διαπιστώνεται «υπολειτουργία των συστημάτων ελέγχου της τήρησης του χρόνου εργασίας» και παρατηρεί «απροθυμία των αρμοδίων διοικητικών οργάνων να ελέγξουν την τήρηση του εργασιακού χρόνου και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις».

Το ΣΕΕΔΔ κάνει προτάσεις προς τις Δ/νσεις Διοικητικού των φορέων, που ελέγχθηκαν, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου, αλλά και για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Επιπλέον, ζητά από τους υπουργούς τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών στους ασυνεπείς υπαλλήλους και στα όργανα διοίκησης τα οποία, αν και έχουν τη σχετική ευθύνη, παραλείπουν να ελέγξουν την τήρηση του χρόνου εργασίας.